αυτοπαρατηρηση….

τελικά….
Αυτό που λένε οι κβαντικοί φυσικοί…ότι τα φωτόνια και γενικά οι μικροδομές του σύμπαντος, επηρεάζονται από τον παρατηρητή…..
γιατί δλδ να μην υσχύει και για εμάς;;;;;;;
ένα σύνολο ενέργειας είμαστε , κάπως λιγάκι μεγαλύτερη από ένα φωτονιο ….

απλά , η διαφορά μας είναι στο ότι μπορούμε επιπλέον και αυτοπαρατηρούμαστε……
μπορούμε δλδ και να αυτοπροσαρμοστούμε….εκτός του ότι προσαρμοζόμαστε στα εκάστοτε κοινωνικά βλέματα….

Ένα σχόλιο »

  1. και τι ακριβως ειναι η προσαρμογη;
    τι σημαινει παρατηρω;
    πως γινονται πραγματα μονο με την ιδεα ή την κινηση του νου;

    αν σκεφτεις τι ακριβως ειμαστε; ε;

    καλημερα χρηχα μου

    Απάντηση
    • Καλησπέρα αγαπητή….

      Τελικά γίνονται πράγματα μόνο μέσα από την «ιδέα ή τη κίνηση του νου»….

      και είμαστε ακριβώς αυτό που μπορούμε να φανταστούμε ότι μπρούμε να καταφέρουμε να γίνουμε …

      τίποτε περισσότερο , τίποτε λιγότερο…ακριβώς αυτό….

      Απάντηση
  2. Αυτοπαρατηρούμαστε και παρατηρούμε…

    Φανταστείτε τώρα, έναν παρατηρητή, που τον έπιασε απλώς… ο εαυτός του! 🙂 και θέλει να διώξει από κοντά του κάποιο κοντινό του πρόσωπο, γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του 🙂 …. φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν αυτός ο παρατηρητής είναι αφυπνισμένος και δεν έχει συνείδηση αυτής της δύναμής του…. και το κοντινό πρόσωπο, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη νηφαλιότητα του παρατηρητή… 🙂 φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί… 🙂

    Γι’ αυτό ο Κρισναμούρτι προειδοποιούσε:

    Αλλά για να απελευθερωθεί αυτή η ενέργεια πρέπει, φυσικά, να έχει κανείς απολύτως σωστή συμπεριφορά: πρέπει να έχεις καλοσύνη’ να μην πληγώνεις ποτέ κανέναν’ να μην οργίζεσαι ποτέ’ να μη σκέφτεσαι ποτέ τον εαυτό σου, γιατί αλλιώς, αν απελευθερωθεί η κουνταλίνι κι εσύ είσαι εγωκεντρικό άτομο, θα καταστρέφεις και τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Εάν, ας πούμε, έχεις σεξουαλικότητα κι απελευθερωθεί η κουνταλίνι σου, θα γίνεις ένα σεξουαλικό τέρας. Και αν είσαι έστω και λίγο άπληστος, βίαιος, θα γίνεις βαθιά αχρείος. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να την αγγίζεις, δεν πρέπει να την πλησιάζεις ή να τη σκέφτεσαι μέχρι να είσαι σωστός άνθρωπος, μέχρι να είσαι πραγματικό ανθρώπινο πλάσμα, όπως λένε. […] Μην την αγγίζεις, λοιπόν-με οποιοδήποτε αντάλλαγμα- μέχρι όλα εδώ μέσα (δείχνει το κεφάλι του) να μπουν στη θέση τους’ μέχρι να «βαφτιστείς» πραγματικά στην καλοσύνη’ μέχρι να είσαι βαθιά, μέσα στης καρδιάς σου την καρδιά, πραγματικά καλός άνθρωπος.

    Καλημέρα σας αγαπητέ!

    Απάντηση
    • Τώρα με πάτησες στον κάλο…..

      ΔΕΝ εμπιστεομαι κανέναν φωστήρα …..υπάρχουν καλές απόψεις, αλλά όχι προφήτες…..όχι πια…..αν ο καθένας αυτοπαρατηρηθεί θα το κάνει για το καλό του και αυτό θα είναι καλό για όλους…..δεν είναι η αυτοπαρατήρηση κανενα τρυκάκι που απελευθερώνει μαγικές δυνάμεις…..

      Να με συγχωρέσετε αλλά δεν είμαι οπαδός κανενός…..ούτε πιστεύω ότι ο οπαδισμός οδηγεί πέρα από την εξαθλίωση όπου ζούμε….

      Είμαστε τοξικές αμοιβάδες , σε μια ενεργειακή σούπα……αντί να αφεθούμε και να νοιώσουμε το σύνολο που μας περιβάλει , ακολουθούμε μονοπατια και βήματα κάποιων που «ξέρουν» για μας πριν απο εμάς…..

      Αυτό πρέπει κάποτε να πάρει τέλος…..υπάρχει η μονάδα και το όλο…..χωρίς μεσάζοντες…..

      Απάντηση
  3. Αργώ αλλά είμαι εδώ, ειδικά όταν το θέμα «καίει» γιατί αν δεν παρατηρήσουμε τον εαυτούλη σε δράση, η δράση μας θα είναι λειψή… απ΄ τη παρατήρηση ξεκινά και η γνώση του εαυτού, «γνώθι σαυτόν»…
    Το video εξαιρετικό! 🙂

    Απάντηση
  4. Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο εύχομαι!
    Ελπίζω όλα καλά!

    ΑΦιλιά καρδιάς! 🙂

    Απάντηση

Σχολιάστε