Τελικά, ποιό είναι το θέμα μας;

A καλά…τώρα σε έπιασε πάλι το επαναστατικό σου….

Ξέρεις …. το διακύβευμα για την Ευρώπη του άυριο είναι αν θα γίνει τελικά η ΕΝΩΣΗ ή αν θα πάμε για διάλυση και να ξαναγυρίσουμε στην ψωροκώσταινά μας να ησυχάσουμε….και εκεί να δεις ομορφιές ….

Το γεγονός όμως αυτό κανείς δεν το αναλύει και κανείς δεν το προβάλει στην χώρα μας….

Και είμαι σχεδόν σίγουρος και το ότι το αναφέρω τώρα εγώ , θα το πάριες σαν λαβή για να με κατηγορήσεις για μνημονιακό κτλ….

Το θέμα δεν είναι αν ο Άδωνης είναι καλός ή κακός υπουργός….το θέμα δεν είναι αν ο Σαμαράς είναι υποχωρητικός ή αγωνιστικός στις διαπραγματεύσεις….το θέμα είναι αν θα γίνει τελικά η ΕΝΩΣΗ….

Γιατί αν δεν γίνει θα παραμείνουμε η γνωστή αποικία που όποιος θέλει μπαίνει και γαμάει και φεύγει χωρίς να πληρώσει….

Γιατί , για να μπορέσουμε να είμαστε ενεξάρτητοι και υπερήφανοι, είμαστε πολύ μικροί και πολύ «απαίδευτοι»( να το πω κόσμια) ως κοινωνία ….. εκτός αυτού έχουμε όλες ( μα ΟΛΕΣ) τις πολιτικές παρατάξεις ξεπουλημένες σε ξένα συμφέροντα…

Η μόνη μας ελπίδα είναι να χωρέσουμε κι εμείς σε ένα μεγάλο υπερεθνικό κράτος που θα έχει νόμους ίδιους για όλους…που θα έχει ισχύ να τους επιβάλει και μηχανισμούς για να ελέγχει …..

Τώρα αν εκεί μέσα επικρατήσουν οι εταιρίες και όχι ο πολίτης, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο….και είναι προτιμότερο , νομίζω , να το ζήσουμε αλληλέγκυοι με όλους τους πολίτες της Ευρώπης παρά ως πολίτες μιας παρηκμασμένης αποκίας που θεωρητικά θα είναι «αυτόνομη» και «ανεξάρτητη»…….

Αυτήν την στιγμή όμως ζούμε μέσα στον πόλεμο αντίθετων συμφερόντων, που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να επηρεάσουν κατα το δοκούν… και αυτήν η σιχασιά που καλλιεργείται έναντι των Γερμανών και έναντι των Ευρωπαικών θεσμών είναι για να σιχαθούμε την Ε.Ε. και να φύγουμε μόνοι μας….είναι δλδ το πιο επικίνδυνο πράγμα για τον Έλληνα πολίτη … ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το όραμα μέσα από τα χέρια του…

Και αν θες , η μαγκιά του Έλληνα είναι ότι θέλοντας να ζήσει αυτό το όραμα, υπομένει Αδώνηδες και Αντώνηδες , αλλά και πολούς και διάφορους «επαναστάτες» …. γιατί λέει , πού θα πάει, ακόμη λίγο και θα γλιτώσω απ’τις κουφάλες που με ξεπουλάνε για να τα κονομήσουμε δύο τρεις «νταβαντζήδες» που έλεγε και ο Κωστάκης …..

Γιατί το μέλλον της Ελλάδας σε μια ΕΝΩΣΗ είναι λαμπρό…η θέση της είναι προνομιούχα… δες την Ελλάδα, ή τουλάχιστον αυτό το χώρο που καταλαμβάνει αυτό που λέγεται Ελλάδα σήμερα, σε άλλες εποχές που δεν υπήρχαν σύνορα όπως αυτά των τελευταίων εκατόν πενήντα χρόνων….ήταν ή δεν ήταν από τις πλουσιότερες περιοχές της γης;

Εγώ ξέρω ότι ο τόπος μας (που δεν είναι σήμερα ούτε χώρα, ούτε κράτος, ούτε τίπτε παρεμφερές) είναι πλουσιότατος …με τις καλύτερες προοπτικές για ανάπτυξη και μακροημέρευση….
Το μόνο που του χρειάζεται είναι να απαλαγεί από αυτούς που εγκάθετα μπήκαν στην εξουσία από την ίδρυση του νεοελληνικού μορφώματος και το λυμαίνονται τα τελευταία σχεδόν διακόσια χρόνια…
Και ο μόνος τρόπος να απαλαγεί είναι η ΕΝΩΣΗ….

Τα άλλα είναι λεπτομέρειες….

Η ΕΝΩΣΗ είναι ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ…..και όραμα γενεών….

Αυτά…

Αν θες να μιλήσουμε περεταίρω, μίλα για αυτό και όχι για σκουλίκια που τρώνε το σάπιο κορμί…..
Αν δεν γίνει το κορμί γερό και εύρωστο τα σκουλήκια και κάθε λογής μιάσματα θα το τρώνε και θα το ξεζουμίζουν….

Και δεν σε δέχομαι για επαναστάτη , αν ο πόλεμος σου είναι για να μάθουμε στα σκουλήκια τρόπους αλλά από την άλλη καλά είμαστε εδώ που κοιτώμαστε….. μισοπεθαμένο κουφάρι…..

Μπορεί να τα λέει «Αμερικάνικα» , αλλά όποιος θέλει , θα καταλάβει γιατί τον κόλησα από κάτω….

Ένα σχόλιο »

  1. Όπως καταλάβατε , πάλι από συνομιλία και σχολιασμό από αλλού πήρα το ερέθισμα να γράψω…από το άρθρο του strange journal για τον Μπουμπούκο….

    Απάντηση
  2. Michio Kaku, Stephen Fry, George Carlin 🙂 check them all

    dahm.. studying sucks 🙂

    Καλέ μου άνθρωπεεεεεε!!!!

    guess

    Απάντηση
    • Καλώς τον…

      Τους έχω διάβάσει τους καθηγητάδες, για αυτό και τους αναρτώ, για να επιβεβαιώσουν κι αυτά που λέω κι εγώ…..
      Τώρα εσύ μου βάζεις μανεψιά….να μαντέψω τι;
      Μονος σου λες ότι το διάβασμα «βρωμάει» …άρα να συμπεράνω ότι είσαι φοιτητής….εμένα πάντως δεν μου βρωμάει καθόλου….αρκεί να βρώ τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί του….κι εσύ σαν φοιτητής , αν ακάνεις καλό κουμάντο τον χρόνο σου , δεν νομίζω ότι θα σου βρωμάει μετά…

      Καλώσήρθες πάντως…

      Απάντηση

Σχολιάστε