αφιερωσούλα;

Η Ρόζα η ναζιάρα….
μνήμες από πολύ παλιά…
Η Χαρούλα στις μεγάλες της δόξες…εγώ πιστσιρίκι να στενοχωριέμαι για την Ρόζα.. που δεν έβαλε λιγάκι νερό στο κρασί της για να επιβιώσει…αλλά μετά το ξανασκεφτόμουν….και τελικά δέχτηκα και υιοθέτησα την άποψη της….

Είχα πάρα πολύ καιρό να το ακούσω….σήμερα το άκουσα από σπόντα, αν βλέπετε το φατσοβιβλίο, έκανα αφιερώσεις από Πέτρο Λούκα χαλκιά…και μετά πήγα στον Κωνσταντή Πιστιόλη που παίζει με τον Χαρούλη και έπεσα εδώ πάνω….

Δεν ξέρω…ειλικρινής προσπάθεια μου δείχνει…
Να’ ναι καλά τα παιδιά…εμένα μου άρεσε η προσπάθεια αναβίωσης και όχι μόνον παρδοσιακών παλιών τραγουδιών….και ειδικά ο Κωσταντής για μέσα ήταν ανακάλυψη , σήμερα….

Ένα σχόλιο »

  1. Το τέλειο!
    Τι πιο τέλειο, απ΄ το ν’ ακούς τον εκπληκτικό Κωσταντή και λίγα μέτρα πιο πάνω ν’ ακούς συγχρόνως και τα κουδούνια απ’ το κοπάδι που βόσκει! 😉
    Ναι… ωραία περνάμε ενίοτε και στας εξοχάς!
    Καλά να περνάτε και εσείς οικογενειακώς! 🙂

    Απάντηση
    • Καλησπέρα αγαπητή….

      Το τέλειο είναι γιατί είναι η ΝΕΑ γενιά…είναι η ανανέωση…για μένα δεν ήταν επ’ουδενί ανανέωση η ανακύκλωση και η αντιγραφή σε στυλ και ακόμη και ντύσιμο παλαιότερων που κρατάνε μεν την δημοτική μουσικά ακόμη ζωντανή…αλλά μπερδέψανε την ηλικιακή ανανέωση με μια στείρα αντιγραφή ακόμη και ενδυματολογική των παππούδων και των πατεράδων τους…
      Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι , ναι μεν,αλλά….ανανέωση είναι να μην φοβηθείς να δώσεις την δική σου πνοή….ανανέωση είναι να πάρεις τα καλά και να τα εμπλουτίσεις με τις δικές σου δεξιότητες….
      Αυτήν είναι ανανέωση….

      Δεν ξέρω….ελπίζω να μην γελιέμαι…..

      Καλά να περάσετε αγαπητή, μέρες που έρχονται, με υγεία και όλους όσους αγαπάτε και σας αγαπούν…

      Απάντηση
  2. Κοίτα να δεις, που σε αυτή τη φάση της ζωής μου, ακούω αρκετά παραδοσιακή και χορεύω αυτούς τους χορούς. Πράγματα που αν μου έλεγες πριν μερικούς μήνες οτι θα ερχόταν στιγμή που θα τα δοκίμαζα, θα σου έλεγα «αποκλείεται»!!!
    Κοίτα να δεις….
    *Πολύ ωραία βίντεο..πάρα πολύ ωραία!!!

    Απάντηση
    • Καλώς την Αντριάνα….
      Καλώς την χορεύτρια μας….να τα χορεύετε όλα αγαπητή…χωρίς περιορισμούς…εσείς τουλάχιστον ξέρετε ότι ο χορός απελευθρώνει το πνεύμα ….απελευθερώνει και τα αισθήματα και όλα γίνονται πιο ζωντανά , τελικά…και χορεύοντας παλιούς χορούς , να ξέρετε , τους ξαναζωντανεύετε, στ’αλήθεια….

      Καλά να περάσετε στις γιορτες που έρχονται….

      Απάντηση
  3. να ειστε καλα.. να ακουτε τις μουσικες που αγαπατε, μαζι με οσους αγαπατε και σας αγαπουν.. καλα χριστουγεννα χρηχα μου φιλια πολλα 🙂

    Απάντηση
  4. Αγαπητή Στεφανία….ευχαριστώ….

    Να είστε καλά και να έχετε όλους αυτούς που αγαπάτε στο πλευρό σας και να περνάτε υπέροχα….

    Χρόνια μας πολλά …σε όλους μας….

    Απάντηση

Σχολιάστε