Περί Ευρώπης …

Αναρωτιέμαι , όπως όλοι οι Έλληνες σήμερα, τι είναι αυτό που μας συμβαίνει και ποιός και γιατί ευθύνεται….
Είναι η ηλιθιότητα των κυβερνώντων; Εγώ από όσες επαφές είχα κατα΄καιρούς με την κάστα τους, με την εντύπωση πως είναι κάθε άλλο παρά ηλίθιοι έφυγα….
Είναι λέτε αναξιότητα; Μπορεί σε μεμονομένες περιπτώσεις και θέσεις…Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με συνολική πορεία, όλων των συνισταμένων….
Η απάντηση μου δεν μπορώ να πω ότι μου δόθηκε από κανέναν, ούτε και εγώ νομίζω ότι την έχω…Αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να έχω μια άποψη …..
Η Ευρώπη αυτήν την στιγμή , μέσα σε ένα οικονομικό πόλεμο που δέχεται, προσπαθεί να ολοκληρώσει την τελική ένωσή της…και αυτό δεν είναι μόνο πόλεμος που δέχεται από ξένους που φοβούνται την Ευρωπαίκή ολοκλήρωση, αλλά κυρίως είναι εσωτερικός πόλεμος , εσωτερικών συμφερόντων αυτών δλδ που προτιμούν να μείνουν «πρώτοι στο χωριό τους , παρά να είναι δεύτεροι στην πόλη»….και στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλούς που βασίλεψαν, αυθαιρέτησαν ακόμη και ασέλγησαν όπου και όπως ήθελαν στην ψωροκώσταινα μας….
Οι Ευρωπαίοι που προσπαθούν να κάνουν ολοκλήρωση , προκειμένου να σπάσουν την ντόπια νομενκλατούρα και να επικρατήσουν οι Ευρωπαικοί όροι, είναι διατεθειμένοι να ρημάξουν όλη την οικονομία -σάμπως δεν την ρήμαξαν , τι να λέμε τώρα- προκειμένου μαζί της να σπάσουν και τα ντόπια μονοπώλια και τοπικά συμφέροντα που αντιτίθενται στην Ένωση….
Το παράδειγμα των διάφορων πακέτων που δόθηκαν στην Ελλάδα στο παρελθόν είναι τρανή απόδειξη της κατασπατάλησης κοινοτικών πόρων σε τσέπες ημετέρων…αν θέλουμε να ξαναδούμε πακέτα ανάπτυξης, θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν αξιόπιστοι διαχειριστές των πόρων αυτών …αν όχι , αν μείνουν οι διαχειριστές που έχουμε , τότε δεν πρόκειται να ξαναδούμε πακέτο ανάπτυξης….
Αλλά το πρόβλημά μας το μεγάλο , εμάς σαν λαός της Ελλάδας , είναι το ότι αυτοί που επιφορτίσθηκαν το έργο της «κάθαρσης» από την κλεπτοκρατία, είναι οι ίδιοι τους οι κλεπτοκράτες…και αυτοί όσο πιέζονται να κάνουν αναδιάρθρωση και αλλαγές, τόσο πίσω το πάνε , τόσο το τραινάρουν , προσπαθόντας να διατηρήσουν οι στρατιές των δικών τους ευνοούμενων όσα περισσότερα προνόμια καταφέρουν…κι ας ρημάζει η Ελλάδα κάθε μέρα και περισσότερο… αυτοί να μην χάσουν τα προνόμια και την πρόσβαση με το βυζί της κρατικής χρηματοδότησης ή της προνομιακής-μονοπωλικαής τους μεταχείρισης και ας καεί ο τόπος όλος και ας ψοφήσουν όλα τα υποζύγια- δεν τους νοιάζει….
Το ερώτημα είναι για εμάς, αν τραβώντας αυτά που τραβάμε, στραφούμε εκτός Ευρώπης , τί μέλλον θα μπορούσαμε να έχουμε; Δεν θα δικαιώσουμε με τον τρόπο αυτόν όλους αυτούς που μας καίνε αυτήν την στιγμή; Δεν θα δώσουμε δίκιο στους δυνάστες και φαυλοκράτες που μας κυβερνάνε μέχρι τώρα; Δεν θα αποκλείσουμε τον εαυτό μας από την ελπίδα σε ένα μέλλον καλύτερο;
Ακούμε διάφορους να εγκωμιάζουν λύσεις «περήφανες» , λύσεις που υπόσχονται άμεσα και λαμπρά αποτελέσματα….το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αυτομολήσουμε εκτός Ευρώπης και να κάνουμε ανεξάρτητη πολιτική και εθνική πολιτική κτλ….εμένα αυτά μου θυμίζουν λιγάκι την ανεξάρτητη και περήφανη πολιτική του Χότζα της Αλβανίας του ’60-’70…. ανεξάρτητοι και περήφανοι ξυπολυταρία με καθεστώς απολυταρχίας…άσε που το άλλο που μου θυμίζουν έντονα είναι εκείνο το ξεκάθαρο : «Λεφτά υπάρχουν» που άρχισε τον γολγοθά μας…
Για να είμαι όσο γίνεται ξεκάθαρος και να το κλείσω, το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι μεταρυθμίσεις που θα δώσουν το ΟΚ στην ΕΥΡΩΠΑΚΗ ΟΛΙΚΛΗΡΩΣΗ αρχής γενομένης από την τραπεζική ένωση που είνα προ των πυλών και που φυσικά είναι και η πιο δύσκολη φάση και μετά στην πολιτική ένωση που είναι φυσικό να ακολουθήσει….
Όσοι κόπτονται για ανεξαρτησίες κτλ , για μένα μάλλον λένε ασυναρτησίες προσπαθώντας να καλύψουν άλλα από πίσω ….

Ένα σχόλιο »

  1. Καλημέρα κι από μένα.. Δυστυχώς δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση..Νομίζω λίγο από όλα..Λίγο αδιαφορία, λίγο ανικανότητα, λίγο ωχαδελφισμός.. Θα βάλω και στη κατσαρόλα λίγη δόση συνομοσιολογίας! Γιατί όχι;;;
    Το θέμα είναι αντί να φτιάχνουν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο.. Και κανείς δεν στρίβει το τιμόνι να γλιτώσουμε το γκρεμό.. Πάμε ντουγρού καταπάνω του κι ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τα αντανακλαστικά τους.. Ανύπαρκτα ή δεν τους νοιάζει στην τελική;;;;
    Και μη χειρότερα θα πω αλλά…
    Καλό σ/κ να χεις χρηχα!

    Απάντηση
    • «Αλλά το πρόβλημά μας το μεγάλο , εμάς σαν λαός της Ελλάδας , είναι το ότι αυτοί που επιφορτίσθηκαν το έργο της “κάθαρσης” από την κλεπτοκρατία, είναι οι ίδιοι τους οι κλεπτοκράτες…και αυτοί όσο πιέζονται να κάνουν αναδιάρθρωση και αλλαγές, τόσο πίσω το πάνε , τόσο το τραινάρουν , προσπαθόντας να διατηρήσουν οι στρατιές των δικών τους ευνοούμενων όσα περισσότερα προνόμια καταφέρουν…κι ας ρημάζει η Ελλάδα κάθε μέρα και περισσότερο… αυτοί να μην χάσουν τα προνόμια και την πρόσβαση με το βυζί της κρατικής χρηματοδότησης ή της προνομιακής-μονοπωλικαής τους μεταχείρισης και ας καεί ο τόπος όλος και ας ψοφήσουν όλα τα υποζύγια- δεν τους νοιάζει….»

      Καλησπέρα σας αγαπητή…

      Απάντηση

Σχολιάστε