RSS Feed

βλέπεις ,αγαπητή……*

Βλέπεις αγαπητή Αντριάνα. ο καθένας μας ξέρει κι από μια περίπτωση ανθρώπων που “κάνουν θαύματα” με τα προϊόντα τους….
Ο μόνος που δεν το βλέπει αυτό είνα οι “αρμόδιοι” που πρέπει να φτιάξουν ένα περιβάλον υγιές για να προκόψουν οι δημιουργικοί άνθρωποι και να πάει ο τόπος μπροστά….
Αλλά οι “αρμόδιοι” το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η μίζα , η ρεμούλα και η “νταλαβέρα”…..τουτέστιν το πως θα χρησιμοποιήσουμε τομείς που βρεθήκαμε “αρμόδιοι ” με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχουμε τις δραστηριότητες για να ευνοούμε την τσέπη μας πρωτίστως αλλά και το άρρωστο σύστημα που μας τοποθέτησε “αρμόδιους”…..

Έχουμε είκοσι χρόνια που φωνάζουμε ότι οι επιδότηση που πάει για ενίσχυση εισοδήματος δεν παράγει ανάπτυξη , αλλά κάνει τους αγρότες να τεμπελιάζουν και να μένουν σε καλλιέργειες αντιπαραγωγικές , μόνο και μόνο για ένα εισόδημα -επίδομα πείνας….ενώ την ίδια στιγμή κεφάλαια που θα μπορούσαν να πάνε στην ανάπτυξη υποδομών και στην αναδιάρθρωση καλλιεργειών δίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο σε “δικούς μας”….

Έχουμε στην Ελλάδα περίπου 900.000 δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων….είναι όλοι αγρότες; ΟΧΙ
Οι πραγματικοί αγρότες είναι περίπου στις 230.000….
Και ενώ δίνονται περίπου 3,5 δις το χρόνο κοινοτικά κονδύλια για τη ενίσχυση του αγροτικού τομέα, αυτά τα λεφτά μοράζονται …και μοιράζονται σε 900.000 “δικαιούχους” …δλδ περίπου 3.500 ανά “δικαιούχο”….καλό μπόνους για έναν που ασχολείται με την αγροτική “για την πλάκα του”….
Πές μου όμως σε έναν αγρότη που θέλει να κάνει μια επένδυση τι να του κάνουν 3500 ευρώ…όταν για την εγκατάσταση ενός στρέματος π.χ. ακτινιδίων χρειάζεται 4000 ευρώ το στρέμα….
Αν όμως τα κονδύλια αυτά δινόταν αποκλειστικά στις επενδύσεις….ένας που σήμερα δεν είναι αγρότης αλλά έχει 20 στρέμματα χωράφι απ’ τον παππού του, λέμε τώρα…και του δίνανε το κεφάλαιο να καλλιεργήσει ακτινίδια ( μια που τα πηραμε σαν παράδειγμα πιο πάνω)…..για να κάνει την επένδυση χρειάζεται 80000 ευρώ για το ξεκίνημα και εφ’ όσον έχει δικό του χωράφι…
Δώστε του κύριοι αρμόδιοι το κεφάλαιο εκκίνησης ….και μην τα σκορπάτε σε ενίσχυση εισοδήματος….γιατί από μόνος του και με τα 3500 ευρώ που παίρνει σαν ενίσχυση εισοδήματος δεν πρόκειται ποτέ να επενδύσει στο χωράφι….μια ζωή θα το έχει σαν έξτρα εισοδηματάκι…με είκοισι στρέμματα ακτινίδια όμως μπορεί να γίνει βιώσιμος αγρότης και να έχει ένα καθαρό εισόδημα της τάξης περίπου των 15000 ευρώ το χρόνο…
Έτσι γίνεται ανάπτυξη….
Και για να μην “πάνε και τα φάνε στα μπουζούκια” γιατί ακούγονται κατά καιρούς και τέτοια, μπορείτε να τον ελέγχετε κάθε εξάμηνο τι κάνει και τι δεν κάνει….άσε που μπορείτε να μην του δώσετε μετρητά αλλά μόνο να του πληρώνετε τα τιμολόγια όσων έχει εγκαταστήσει στο χωράφι….
Και μην ξεχνάμε , ότι κάθε μία θέση εργασίας στους αγρούς υποστηρίζει δύο έως εφτά θέσεις εργασίας στην μεταποίηση και στο εμπόριο….

*το κείμενο είναι απάντηση από εδώ:
https://xrhxa.wordpress.com/2012/11/29/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B1/#comment-988

Advertisements

23 responses »

 1. Βέβαια καμία σχέση δεν έχει με τα χωράφια το μουσικό θέμα …απλά επειδή έτυχε να το λένε «η λέσχη του βαμβακιού» ή «The cotton club» ….άντε βρήκαμε σύνδεση…..

  Απάντηση
 2. Βέβαια εγώ ξέρω ότι αυτό το κομμάτι είναι αυτό στην πραγματικότητα , παρόλο που στην ταινία δεν αναφέρεται ο συνθέτης , αλλά μόνο ο «διασκευαστής»…..

  Συνομωσίες δλδ….παντού συνομωσίες….βρώμικος κόσμος…..

  Απάντηση
 3. Στην διανομή π.χ. των κονδυλίων σαν ενίσχυση εισοδήματος, μπορεί ένας πολιτικάντης να πει π.χ. σε έναν δικό του….πόσους ψήφους έχεις για μένα; 100; πάρε τριάντα στρέμματα εικονική επιδότηση….που βρίσκουνε αυτοί τρόπο να την παρουσιάσουνε σαν πραγματική….ξέρουν αυτοί….
  Εγώ π.χ. ξέρω άνθρωπο που πριν την καθιέρωση των «ιστορικών δικαιωμάτων» ( μην ρωτάτε , μην ρωτάτε) δεν καλλιεργούσε πάνω από εκατός πενήντα στρέμματα σύνολο….πως αυτός βρέθηκε να έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα για τριακόσια στρέμματα βαμβάκι , χώρια τα άλλα….δεν ξέρω…μάντης δεν είμαι….εγώ πάντως που φωνάζω και τα λέω, πενήτα τρία στρέμματα που είχα , χαθήκανε στην μετάφραση….ένα μυστήριο πράγμα βρε παδιά….ούτε στον ΟΠΕΚΚΕΠΕ ούτε στην ΕΑΣ ούτε στο εκκοκιστήριο …πουθενά….μια ζυγοταινία μόνο που έδειχνε ότι παρέδωσα μερικούς τόνους βαμβάκι- αστεία πράγματα δλδ…..ποιός δικαστής να σε πάρει στα σοβαρά….ειδικά όταν έχεις «απέναντι » τόσους σοβαρούς «φορείς»…..

  Απάντηση
 4. Τώρα πιθανόν να θέλετε να μάθετε τι λέω πιο πάνω…..να σας πω τότε…..

  Ο καλός πελάτης….πήρε μπονους από τον καλό του πολιτευτή 300 επί 150 γύρω στις 45000 ευρώ ετήσιο εισόδημα….

  Ο κακός πελάτης….έχασε σαν τιμωρία γιατί «μιλούσε πολύ και ξυπνούσε τα χαϊβάνια» γύρω στα 5000 ευρώ ετησίως……

  Απάντηση
 5. άλλη φορά όταν πίνω πολύ δεν ξαναγράφω…..καταγγελτικό μπλογκ θα καταντήσουμε εδώ , ακόμα λίγο….

  τσίπουρο όταν πιείς….

  Απάντηση
 6. Δική τους είναι η Ελλάς Χαρούλα…δική τους…..δεν είναι δική μας……μας την αγόρασαν πριν μας κάνουν κράτος το 1800 κόλα κάσμα….ότι ελεύθερο και ότι στο μέλλον απελεύθερο….υποθηκευμένο για να φάνε οι πολιτικάντηδες τα δάνεια της υποδούλωσης….απελευθέρωσης τα λέγανε τότε….από τότε δούλεμα ψιλό γαζί…από το 1800 κόλα κάσμα χρεωμένο οικόπεδο ….κανείς τους δεν δούλεψε για την Ελλάδα….μόνο για την τσέπη τους….τα «αφεντικά» και τα τσιράκια τους ….και η πλέμπα να ψοφήσει…..αγόρασαν το οικόπεδο μαζί με τα ζωντανά που έτυχε να βόσκουν μέσα….κι όταν χόρτασαν κρέας , όσα την γλύτωσαν , τα βάλαν στο ζυγό ….

  Απάντηση
 7. Αν και δεν γνωρίζω καθόλου τα των αγροτικών, το κείμενό σας περιγράφει επίσης πάμπολλες όψεις της νεοελληνικής πραγματικότητας.

  Παντού η ίδια «οσμή» σ’ αυτή τη χώρα…

  ΥΓ. Εξαιρετικές μουσικές επιλογές! Αν και δεν τις άκουσα το βράδυ, και για breakfast υπέροχες είναι [αν εξαιρέσουμε τον Αγάθωνα – το βράδυ με τσιπουράκι θα τον ακούσω αυτόν]

  Καλημέρα σας!

  Απάντηση
  • Καλημέρα σας….

   Δεν το’χα σκοπό να γράφψ εδώ μέσα αγροτικά θέματα, αν και δεν είναι μόνο αγροτικά….ούτε καταγκελτικά σχόλια….αλλάήρθα απ’ το καζάνι «φορτωμένος» μου βγήκε όπως το είδατε….ε και μετά λυπήθηκα να το σβήσω…κτλ κτλ…..

   Απάντηση
 8. xrhxa
  κατι πιο απλο…ας δινανε τις επιδοτησεις στην ποιοτητα οχι στην ποσοτητα…αλλα αλλος ειναι ο σκοπος και πετυχαν μια χαρα.

  Απάντηση
  • Καλημέρα αγαπητή ζαχαρίτσα…..

   Το αν τα δίνανε στις υποδομές , τα κονδύλια , αυτό αυτόματα θα σήμαινε ότι θα υποστηρίζανε την ποιότητα …..

   Εγώ π.χ. αν με στηρίζανε να στήσω ένα εργαστήριο να φτιάχνω μαρμελάδα από τα φρούτα μου, πιστεύεις ότι η δική μου μαρμελάδα θα είχε την γεύση της «εμπορικής » ;

   Απάντηση
 9. Μεγάλη μου τιμή χρήχα:):) ένα ολόκληρο κείμενο ως απάντηση στο σχόλιο μου!!:):):) Συγκινούμαι!!:):):) Έχεις δίκιο και τα έχω ξανακούσει αυτά. Ο πατέρας μου ξεκίνησε σαν έξτρα ασχολία ένα χωράφι(φυτεύει μη υβριδικούς σπόρους και χωρίς φυτοφάρμακα) και μια μέρα που πήγα να τον δω, ήταν με μια παρέα αγροτών. Έλεγαν αυτά ακριβώς, όπως και πολλά άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία των προϊόντων μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή.

  Ατελείωτο θέμα θυμάμαι και ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να το αλλάξουν άμεσα.

  Απάντηση
  • Μα καλή μου, αυτό δεν κάνουμε εδώ μέσα; δίνουμε πάσες ο ένας στον άλλον….κι εγώ είμαι που παρακαλάω για πάσες…..οπότε μην αισθάνεστε και υποχρεωμένη….

   Κι εγώ καλλιεργώ φρούτα και κηπευτικά με βιολογικό τρόπο , χωρίς χημικά και λιπάσματα….μεγάλο παίδεμα….

   Το σύστημα δεν αλλάζει όσο οι «αρμόδιοι» χρησιμοποιούν την θέση τους για «ίδιον όφελος»….βλέπεις η εξουσία και η «αρμοδιότητες» στην Ελλάδα είναι κάτι σαν περιουσιακό στοιχείο….κάτι σαν τα φέουδα- βασίλεια άλλων εποχών…..

   Απάντηση
 10. …κι ας μην ξεχάσουμε και τους μεσάζοντες που παίζουν το ρόλο τους.Βλέπω και τους δικούς μου που παιδεύονται με τα κτήματα και δίνουν εκτός από την σωματική κούραση και το είναι τους για να «αναστήσουν» τα δέντρα όπως λέει και ο πατέρας μου , αρκετά χρήματα για να συντηρηθούν και να μεγαλώσουν (λιπάσματα, οργώματα, κλαδέματα, ποτίσματα κτλ), και όταν έρχεται η ώρα να πουλήσουν την παραγωγή τους η τιμή είναι αρκετά πιο χαμηλή από ότι θα ήταν αν την πουλούσαν απευθείας από ότι τώρα με τους μεσάζοντες που μπαίνουν για να «κινήσουν» τις διαδικασίες.
  Όσο για τις επιδοτήσεις τι να πω…μεγάλο θέμα…
  βλέπω άτομα που δεν έχουν πάθει καμία μα καμία ζημιά στην παραγωγή τους να παίρνουν και άλλοι που έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί να εκλιπαρούν…
  Η Ελλάδα είναι κατεξοχήν αγροτική χώρα και εκεί κυρίως βασίζεται .Πως γίνεται ,πραγματικά δεν ξέρω και βάζει το όπλο στον κρόταφο…
  Καλησπέρα χρήχα μου.

  Απάντηση
  • Η Ελλάδα δεν είναι πια κυρίως αγροτική χώρα….είναι κι αυτό ένα κατόρθωμα της τριακονταετίας της «ευμάρρειας» με δανεικά που μας κατάντησε επαίτες σήμερα….

   Η κουβέντα για την πορεία των προϊόντων από το «χωράφι στο ράφι» είναι τώρα πολλά χρόνια, από την εποχή της περιβόητης συμφωνίας του Μάαστριχτ , που καλά κρατεί….

   Είναι όμως πράγματα που ενώ θεωρούνται «φυσικά» στις υπόλοιπες χώρες , όπως τα δημοπρατήρια προϊόντων, όπου το κάθε προϊόν παίρνει την τιμή που του αξίζει , αναλόγως της ποιότητας και της συγκυρίας, εδώ βρίσκεται ακόμη στην σφάιρα της επιστημονικής φαντασίας…..και μην ψάχνουμε «ξένους δάκτυλους» κτλ….απλά ο χοντρέμπορος έχει τα λεφτά για να εξαγοράσει έναν γενικό ενός υπουργείου….γιατί τι νομίζετε , ότι οι υπουργοί νομοθετούν; (ειδικά στις λεπτομέρειες…ο διάβολος όπως ξέρετε κρύβεται στις λεπτομέρειες ….)

   Έζησα το 1996. αρχές, την «φωτογραφική» ρύμθιση τροπολογίας λεπτό προς λεπτό….ο ενδιαφερόμενος που μόνο για αυτόν ίσχυε η ρύθμιση (γιατί ήθελε 30 ημέρες προετοιμασία χαρτιών ενώ η ισχύς της τροπολογίας ήταν 4έως 9 Φεβρουσρίου…άσε που κοινοποιήθηκε μετά τις 9…) υπολογίζω ότι έβγαλε με μια υπογραφή του υπουργού περίπου 80 εκατομμύρια δρχ…. εεε, να μην έδωσε 5-6 στους «αρμόδιους»;

   Να μην πάμε στα συνεταιριστικά, στα συνδικαλιστικά κτλ….είκοσι χρόνια, μιλάω αρμοδίως για το θέμα….άστο για άλλες σελίδες και άλλα περιβάλλοντα….

   Εδώ απλά χαλαρώνουμε…

   Καληνύχτα σας….

   Απάντηση
   • Για να σας δώσω μια αντικειμενική εικόνα του ποσού….ήταν η αξία τριών -τεσσάρων διαμερισμάτων , τότε….και η μίζα αντιστοίχως ήταν η τιμή μιας καλής γκαρσονιέρας…

 11. Τεράστια θλίψη όλα αυτά Χρήστο μου… τεράστια και επειδή η ανάρτηση σου με βρίσκει και σε μεγάλα ζόρια… θα χαλαρώσω με αγαπημένη μουσική… 🙂

  Βαθιές ανάσες…καλή μας δύναμη, κουράγιο, υπομονή, λίγο κρασάκι… και ας μη ξεχνάμε το χαμόγελο του γιου σου! 😉

  Απάντηση
  • Έτσι έτσι αγαπητή Στεφανία…..

   Το χαμόγελο των παιδιών είναι η ελπίδα μας….

   Εμείς να πίνουμε κανένα κρασάκι , κανένα τσιπουράκι να χαλαρώνουμε, γιατί δεν αντέχεται αλλιώς η παλιοκατάσταση…

   Απάντηση
 12. Δική τους είναι η Ελλάς Χαρούλα…δική τους…..δεν είναι δική μας……μας την αγόρασαν πριν μας κάνουν κράτος το 1800 κόλα κάσμα….ότι ελεύθερο και ότι στο μέλλον απελεύθερο….υποθηκευμένο για να φάνε οι πολιτικάντηδες τα δάνεια της υποδούλωσης….απελευθέρωσης τα λέγανε τότε….από τότε δούλεμα ψιλό γαζί…από το 1800 κόλα κάσμα χρεωμένο οικόπεδο ….κανείς τους δεν δούλεψε για την Ελλάδα….μόνο για την τσέπη τους….τα “αφεντικά” και τα τσιράκια τους ….και η πλέμπα να ψοφήσει…..αγόρασαν το οικόπεδο μαζί με τα ζωντανά που έτυχε να βόσκουν μέσα….κι όταν χόρτασαν κρέας , όσα την γλύτωσαν , τα βάλαν στο ζυγό ….

  Με μια παράγραφο είπες την ιστορία της μικρης μας χωρας!Εγω τι αλλο μενει να προσθεσω?
  Αρα το μονο που μπορω να πω ειναι ένα ..» με τις υγείες μας»!

  Απάντηση
 13. Kαλησπέρα αγαπητή….

  άργησα λίγο να απαντήσω, αλλά είμαι λιγάκι απασχολημένος αυτές τις ημέρες….

  χαίρομαι που σας άρεσε….εγώ τι να πω…όταν είσαι λιγάκι παραπάνω πιωμένος , όπως όταν έγραφα το σχόλιο….τα λές και λίγο χύμα….

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: