RSS Feed

ο παρατηρητης

Πολλά έχουνε ειπωθεί για το πως επηρεάζει ο παρατηρητής ένα αντικείμενο το οποίο παρατηρεί , για επιστημονικούς ή όχι λόγους…έτσι λένε ότι αν ένας παρατηρητής «παρακολουθεί» ένα συγκεκριμένο φωτόνιο, αυτό επηρεάζεται και αλλάζει συμπεριφορά ,αντιδρώντας έτσι στην επικείμενη παρατήρηση…εγώ πάντως πιστεύω, με τα λίγο που καταλαβαίνω , και ειδικά με όσα βγήκαν στην φόρα τελευταία ότι αν δεν υπήρχε παρατηρητής να παρατηρήσει το συγκεκριμένο φωτόνιο , μάλλον δεν θα υπήρχε εκεί τίποτε για παρατήρηση….γιατί , βλέπετε ο παρατηρητής όταν συγκεντρώνεται να παρατηρήσει κάτι συγκεκριμένο βάζει σε λειτουργία την συνειδητότητά του η οποία αλληλεπιδρώντας με τον ωκεανό ενέργειας μέσα στον οποίο κολυμπάει ( κολυμπάμε όλοι μας σ’ αυτό το σύμπαν ), βάζει σε λειτουργία την ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι εκεί που ο παρατηρητής παρατηρεί, και μάλιστα αυτό το κάτι πρέπει να ταιριάζει και με τα όσα ο παρατηρητής προσδοκά να παρατηρήσει….
Συνεπώς η συνειδητοποίηση της πρόθεσης παρατήρησης από την μάζα της ενέργειας που περικλείει τον παρατηρητή, δημιουργεί το ολογράφημα που προσδοκά και εν τέλει παρατηρεί ο παρατηρητής….δλδ υπάρχει αυτό που λένε ότι η ο παρατηρητής αλληλεπιδρά με το αντικείμενο της παρατήρησής του….

Μπορεί να μην έχω την επιστημονική γνώση που απαιτείται για να ασχοληθώ επισταμένως στην επιμέρους ανάλυση συνισταμένων όπως αυτήν πιο πάνω,πολλώ δε μάλλον να την υποστηρίξω επιστημονικά , αλλά παρ’όλα αυτά και έστω με τα λίγα που ξέρω, τα οποία στηρίζουν μια βαθιά διαίσθηση μέσα μου ότι έτσι είναι τα πράγματα, διεκδικώ το δικαίωμα να μπαίνω που και που στον ρόλο του πιο πάνω παρατηρητή και να αλληλεπιδρώ με το αντικείμενο που θέλω να παρατηρήσω και έτσι να φτάνω σε συμπεράσματα που εγώ θα ήθελα να υπάρχουν και ως ένα σημείο τα δημιουργώ με την ενέργειά μου να τα αναζητήσω…

Βλέπετε καμιά πρακτική εφαρμογή σε όσα σας αραδιάζω ;

Αν όχι να σας πω την δική μου άποψη….η πραγματικότητα είναι ένα ολογράφημα που το συνειδητοποιούμε και για τον λόγο αυτό υπάρχει….αν συγκεντρωθούμε σε μια πραγματικότητα που θέλουμε να υπάρξει για εμάς στο μέλλον , δεν έχουμε παρά να επικεντρώσουμε την νόηση μας και να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα που θέλουμε να υπάρξει , έτσι ώστε στο μέλλον αυτή να υπάρξει για εμάς και να ζήσουμε μέσα της , έτσι όπως το θέλουμε…..

Advertisements

6 responses »

 1. καλημέρα χρήχα

  Θα συμφωνήσω μαζί σου, όχι όμως στην τελευταία παράγραφο. Δεν την καταλαβαίνω. Αν δηλαδή επικεντρωθούμε σε κάτι στο μέλλον αυτό θα υπάρξει;

  Εγώ νομίζω ότι καθημερινά δεχόμαστε τόσες αλλάγές και επιροές και είναι τόσο ρευστή η ζωή μας που δε μπορεί να συμβεί αυτό.

  Εκτός κι αν κάτι καταλαβαίνω λάθος.

  Εύχομαι να σε βρίσκω στη θάλασσα 🙂

  Απάντηση
  • Καλησπέρα…

   Να στο πω αλλιώς…αν δεν προγραμματίσεις κάτι , υπάρχει περίπτωση να σου συμβεί μόνο από σύμπτωση…..

   Ο προγραμματισμός του μέλλοντος , δεν είναι μια μορφή επικέντρωσης;

   Το παιδί…οποιοδήποτε παιδί , δεν είναι ( όπως λέω στους γιούς μου) ένα βλαστοκύτταρο της κοινωνίας που αναλόγως το πρόγραμμα και την εκπαίδευση που θα πάρει, θα εξελιχθεί σε ότι μα ότι θέλει στην ζωή του;

   Να σου θυμίσω και κάτι άλλο που κυκλοφορεί και μ΄αρέσει….το » αν θέλεις κάτι πραγματικά , όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πραγματοποιήσεις»….

   Είπα , δεν είμαι σε θέση να σας δώσω μια επιστημονική εξήγηση όλων αυτών , αλλά μια εξήγηση μέσα από την διαίσθησή μου κάθε φορά….

   Απάντηση
  • Υ.Γ.:Σε μια θάλασσα με προβλήματα είμαι….άστο για άλλη φορά….

   Απάντηση
 2. Πολύ καλό κείμενο για το πρόβλημα που βιώνουμε σήμερα..πραγματικά εξωφρενικό…καλησπέρα! 🙂

  Απάντηση
  • Καλησπέρα αγαπητή…

   Είναι ένας τρόπος εξήγησης της πραγματικότητας ……

   Αν συνειδητοποιήσουμε ότι η πραγματικότητα δεν είναι κάτι στατικό ή κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει , μπορούμε να επικεντρώσουμε τις σκέψεις μας ,άρα και τους επιμέρους προγραμματισμούς μας ο καθένας, έτσι ώστε να κινηθούμε συλλογικά προς μια κοινή κατεύθυνση και να κινήσουμε με αυτόν τον τρόπο τις αλληλεπιδράσεις της κοινωνίας προς τον τρόπο εκείνον που η κοινωνία θα δουλεύει προς όφελος των πολλών ….

   Και μια και αναφέρθηκες στα όσα βιώνουμε σήμερα , ας κάνω μια προσπάθεια τι θα ‘ πρεπε να σκεφτούμε έτσι ώστε να γίνει, σαν συνέπεια του ότι όλοι θα το θεωρούν φυσικό να γίνει έτσι…..
   Πρέπει π.χ. να σκεφτούμε ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς και δεν είναι αρμοδιότητα κανενός «μεγάλου» να δραγουμίζει τον κρατικό κορβανά, όπως του γουστάρει…
   Ή άλλο παράδειγμα…πρέπει όσοι κλέψανε να πάνε φυλακή και να κατασχεθούν οι περιουσίες τους μέχρι δεκάρας…..
   Ή ….πρέπει ο καθένας που ξέρει περιπτώσεις διαφθοράς να τις καταγγέλλει….

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: