RSS Feed

βρε μηπως ειμαι εκτος τοπου;

Ο αρχαιοπτέρυγας έχει αναρτήσει αυτό εδώ: http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/11/8-2011-4.html

κι εγώ αναρωτιέμαι αυτά:

Η Μέρκελ τα πετυχαίνει αυτά με ΔΝΤ και αΓΑΠούλη….

έχεις κάνει την σύγκριση των χαρτών;

Τα εδάφη είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα, να μην πω μεγαλύτερα σήμερα…κι η Ευρώπη είναι από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη ιστορία….τότε μπορεί να ήταν ηγέτιδα η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , αλλά δεν ήξερε την ύπαρξη της Κίνας….σήμερα την ξέρουμε…όχι μόνο την ξέρουμε αλλά και την νοιώθουμε στο πετσί μας, καθώς μας έχει βάλει στην πρέσα να της μοιάξουμε…όχι ότι θα το ήθελε η ίδια, αλλά γενικά τα Ευρωπαϊκά κεφάλαια , οι βιομήχανοι κτλ….έχουν εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη…από την μικρή μου πόλη κάπου εδώ στο βορά ξέρω προσωπικά τέσσερις βιομήχανους ( να τους πει ο θεός όσο ήταν Ελλάδα) που κάνουν χρυσές δουλειές εκεί στην Σαϊγκόν…κι έχουν γίνει κανονικοί βιομήχανοι, εκεί….

Κάπου όλα λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία…το σιδηρούν παραπέτασμα που υπήρχε κάποτε, μας στήριζε ότι και να κάναμε σαν κοινωνίες και οικονομίες( με την έννοια ότι μας τάϊζαν για να μην προσχωρήσουμε στον κομουνισμό )….

Πριν δέκα περίπου χρόνια ακουγόταν ότι πρέπει να αναπτυχθεί και ο τρίτος κόσμος για να αγοράζει τα δυτικά προϊόντα… σε αυτό το σκεπτικό μέσα και η Κίνα…αλλά οι κιτρινιάρηδες έχουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλα και δεν τα μοιράζονται με κανέναν…αν θέλουν πουλάνε τα αποθέματα που έχουν σε δολάρια και Ευρώ και την άλλη μέρα χαντακωνόμαστε όλοι οι δυτικοί…

Δεν κάνω τον ξύπνιο, και να με συγχωρείτε αν βγήκα αντικανονικά…αλλά είναι ένα σκεπτικό που με προβληματίζει και ήθελα να το μοιραστώ , να το βγάλω από μέσα μου βρε αδερφέ…..δεν ξέρω τι να υποθέσω άλλωστε , όπως οι περισσότεροι από μας…..αλλά να…πάντα υποψιάζομαι σαν γνήσιος συνομωσιολόγος ότι ποτέ η αλήθεια δεν θα συζητηθεί ανοιχτά….κι αυτό το θέμα είναι στα αζήτητα χρόνια τώρα…ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να είναι η αιτία, η κινητήριος δύναμη όλων των ανατροπών σήμερα….

Εντάξει …εντάξει , μην βαράτε…και η ασυδοσία των κεφαλαίων που αφέθηκαν χωρίς τσομπάνη….αλλά αυτό αν το σκεφτείς από μια μεριά….είναι τόσο δύσκολο να πούνε ότι από αύριο θα ελέγχεται ότι μπαίνει κι ότι βγαίνει ; Αρχή να κάνει κάποιος ( όρα:USA) την άλλη μέρα τέλειωσε το πατιρντί…άρα κάποιος και κάτι άλλο είναι ο μέγας φόβος των δυτικών…..

Μπαρούφες , θα πει κάποιος που θα τα διαβάσει όλα αυτά…
Αλλά εγώ προσθέτω ένα φανταστικό (;) σχόλιο :

Όλο το παραπάνω έχει σαν αφορμή κάτι μπηχτές και σχολιάκια ενός γνωστού μέσα από το κτίριο της κομισιόν…..χεχεχε…είδατε ξαφνικά πόσο βαραίνουν οι μπαρούφες μου;να μην το επισημοποιήσω το μπάχαλο;

Advertisements

13 responses »

 1. ωραίο κείμενο
  ειδικά οι δύο τελευταίες παράγραφοι (αλήθεια!)
  πρώτη φορά διαβάζω μπαρούφες να είναι όλα τα κιλά όλα τα λεφτά
  χε χε… !
  🙂
  δεν είσαι μόνος μάλλον…
  και ο Dyer γράφει για πόλεμο ξαφνικά…
  και κάτι περίεργα… «να οργανώσουμε την άμυνά μας»…
  πως το εννοεί ακριβώς δεν θέλω να ρωτήσω…

  άλλοι τα έχουν πει πριν από δύο χρόνια…
  την καλησπέρα μου

  Απάντηση
 2. χαχαχαάαα εγώ είδα τι κάνουν σήμερα στα Ιταλικά δεκαετή , http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=.ITAGER10:IND δες το inrtaday ασανσερ,είδα και το Σίλβιο που του τα πρήζουν, και είπα «φαντάσουν να μην τσακωνόμαστε με τους Τούρκους, και οι Ισραηλινοί με τους Αιγύπτιους, θα κάναμε μπίζνες!

  Απάντηση
 3. Η ανωμαλία είναι ότι η Αμερική πιέζει την Γερμανία να γράψει τις ζημιές της και να λασκάρει τα λεφτά, να τελιώνουμε, και η Γερμανία …δεν θέλει. Εμείς είμαστε προφάσεις εν αμαρτίαις

  Τώρα αν ζήλεψε ο Τούρκος και θέλει αέριο, δεν ξέρω.

  Απάντηση
 4. Επειδή μου άρεσε πολύ η μπαρούφα σου χρηχα, έστω και σαν σενάριο που τώρα δημιουργείται, πες μου σε ποιον κομισάριο αναφέρεσαι επειδή δεν γνωρίζω κάτι.

  Απάντηση
  • ‘Ισως να ήταν η σύνταξη που σας παραπλάνησε : «ενός γνωστού, μέσα από το κτίριο της κομισιόν»….το διορθώνω για να σας διαφωτίσω…»ενός γνωστού ΜΟΥ» που δουλεύει εκεί μέσα και για να του πάρεις μια κουβέντα πρέπει να τον κάνεις «χρυσό»…επίσης η κουβέντα έγινε παρουσία ενός «βιομήχανου» από την Ελλάδα στην Σαϊγκόν…..

   Και οι δύο συμφώνησαν ότι αν δεν έρθει η δύση σε συμφωνία με την Κίνα , με κάποιο τρόπο και συνεχίσουμε ανταγωνιστικά, δεν έχουμε καμία ελπίδα…..αυτοί είναι ενάμισι δις άνθρωποι και δεν έχουν υπ’όψιν τους ούτε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε κοινωνικό κράτος…..

   Απάντηση
   • Οκ
    Το πρόβλημα λοιπόν έτσι όπως το καταλαβαίνω είναι
    «αυτοί είναι ενάμισι δις άνθρωποι και δεν έχουν υπ’ όψιν τους ούτε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε κοινωνικό κράτος»
    Είναι αυτά που λέω (όχι μόνο εγώ) προστατευτισμός. Η αντιπαράθεση με την Κίνα δεν έχει νόημα όπως και η συναλλαγή μαζί της είναι πολύ επικίνδυνη, με δεδομένη την συμπεριφορά που έχει ακόμα και απέναντι στους πολίτες τις. Τι φαντάζονται οι κινεζόφιλοι, ότι θα μας χαριστούν.

 5. Φίλε dyer….

  Κανείς δεν πρόκειται να μας χαριστεί…..αλλά το πείραμα με τα αδέσποτα κεφάλαια που αλωνίζουν τον κόσμο, πρέπει με κάποιον τρόπο να περιοριστεί…επίσης , πρέπει η δύση να κάνει μια κάποιου τύπου συμφωνία με την Κίνα , έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κατεβάσουμε το δικό μας βιοτικό επίπεδο σε αυτό της Κίνας, ούτε να περιμένουμε να επέλθει μια ισορροπία με τον καιρό…..γιατί όπως φαίνεται είναι και τα δύο καταστροφικά για την δύση και τους λαούς μας…..

  Απάντηση
 6. Χρήστο, η κυρία σε ρωτάει γιατί μπορεί να είναι και δικός της γνωστός 🙂

  Καλό βράδυ σε όλες/όλους σας!

  [Άντε, και καλή κυβέρνηση!]

  Απάντηση
 7. Ο Ράκος κατάλαβε τι εννοώ… 🙂
  Ευχαριστώ, κύριε Ράκε.

  Κύριε Χρήστο, μπας κι έχουμε κοινούς γνωστούς στην Κομισιόν? :ρ

  Καλημέρες και καλή εβδομάδα!

  Απάντηση
  • Καλησπέρα…

   Πολύ πιθανόν κυρία μου…θα τον ρωτήσω….αλλά πρώτα θα τον ρωτήσω και μετά θα σας πω…

   Μην ξεχνάμε πόσο μικρός είναι ο κόσμος , καμιά φορά….

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: