RSS Feed

Το μελλον της ε.ε.

Λένε ότι η Ε.Ε. και το ευρώ είναι δημιούργημα της CIA μετά τον β’ΠΠ και την επικράτηση του κομουνισμού στο ανατολικό μπλόκ , για να ενδυναμωθεί η συνοχή των Ευρωπαϊκών κρατών , έτσι ώστε να μην λακίσει κανένα πρόβατο από το μαντρί….και μάλιστα οι δομές που πρoτάθηκαν και εφαρμόστηκαν είναι τέτοιες που ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δυαλύσουν το οικοδόμημα….και απ’ ότι φαίνεται, λένε, ήρθε η ώρα της διάλυσης….

Άμα θέλουμε το πιστεύουμε….

Αλλά αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να το παίζουν κινέζοι, θέλουμε δεν θέλουμε στο τέλος θα το πιστέψουμε κι αυτό….

Κάθε μέρα βγαίνουν και άλλοι πρώην ηγέτες και φωνάζουν για την ευρωπαίκή ολοκλήρωση….είναι το μόνο που απέμεινε , λένε, στην Ευρώπη , για να αποφύγει την πλήρη διάλυση και την οικονομική κατάρευση για πολλά επόμενα χρόνια…..

Άμα θέλουμε το πιστεύουμε κι αυτό….

Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίζουν να κοιτούν το δάκτυλο που δείχνει κι όχι αυτό που το δάκτυλο δείχνει, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε τέτοιο καλό……

Advertisements

14 responses »

 1. Η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα διάλυσης και όχι μόνο λόγω των εσωτερικών διαφορών της.

  Οι ευρωπαϊκοί λαοί όμως ποτέ δεν έδειξαν συνοχή και πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ τους.
  Και να σου πω κάτι; Για ποιο λόγο τελικά; Είμαστε τόσο διαφορετικοί όλοι μεταξύ μας… Η Ελλάδα ανέκαθεν προσπαθούσε υπερβολικά ή αναγκαζόταν να «συγκλίνει» και τελικά πάντα «υποκλινόταν».

  Αποτέλεσμα; μηδέν….

  Το ευρώ δεν κατόρθωσε να ενώσει την Ευρώπη στην ακμή του, θα το κάνει τώρα στην παρακμή του;

  Απάντηση
  • Αλλενάκι….

   Ξέρεις τις απόψεις μου….η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κράτος, πάντα και από ιδύσεως και ο σκοπός που μας βοήθησαν να ιδρυθούμε σαν νεοέλληνες ήταν να ελέγχουν τω στενά και να διαλύσουν την πάλε ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία….από τότε όσ νερό κι αν κύλησε στο αυλάκι δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στην Ελλάδα….οι ηγέτικοί σχηματισμοί ελέγχονται από έξω και λογοδοτούν έξω…..οι Έλληνες είναι η σύγχρονη εκδοχή του ιθαγενή μαύρου των αποικιών….

   οπότε….

   Η μόνη προοπτική για να μπρέσει η Ελλάδα , κι όχι η Ελλάδα αλλά οι Έλληνες να ξεφύγουν από την στάση στα γόνατα του ιθαγενή -δουλοπάροικου, είναι να συμμετέχουν σε μεγαλύτερα σχήματα….

   Η Ευρώπη είναι σε κρίση …..αυτό σηματοδοτεί εξελίξεις…δεν είναι κατ’ανάγκην κακό….κακό θα έιναι αν οι ηγετίσκοι-νάνοι της Ε.Ε. «καταφέρουν» και την διαλύσουν….αλλά πάλι δεν είναι ικανοί ούτε γι’ αυτό….απλά τραβάνε την οδύνη επί μακρόν….και στο τέλος η ένωση θα είναι τόσο μαρτυρική (γιατί θα γίνει-δεν το συζητώ)…..που οι λαοί θα εύχονται να μην είχε γίνει….

   Αυτό που διαβάζω πολλές φορές σε σένα και διαφωνώ ριζικά , είναι το ότι σχεδόν παρακαλάς να φύγουμε από την Ε.Ε…..γιατί νομίζεις ότι αν είμαστε μόνοι μας στο δάσος με τους λύκους , θα περνάμε καλύτερα απ’ότι τώρα που είμαστε στην αυλή της στάνης;….το θέμα δεν είναι να φύγουμε απ’την στάνη εντελώς, αλλά να μπούμε επιτέλους μέσα……κι φασαρία που σε τρομάζει τόσο μοιάζει με τον καυγά που έχουν οι λύκοι με τα σκυλιά του μαντριού…απλά και τα δύο είναι τόσο τρομακτικά για εμάς στην κατατάσταση που είμαστε….αλλά πάντα είναι αυτό προτιμότερο από μια απλή και ήσυχη κατασπάραξη του αρνιού σε ένα απόμερο μέρος του δάσους όπου δεν θα καταλάβει κανείς τι έγινε….

   Απάντηση
 2. Το μέλλον της Ε.Ε? Μάλλον σε μικρογραφία της αρχικής Μπενελουξ συν κάτι , το βλέπω , να τείνει να εξεληχτεί! Με επικεφαλής βέβαια τη Γερμανία και δεξί παραστάτη την Γαλλία… κατά την ταπεινή μου άποψη. Εμείς στα παλιά μας.. όχι τα παπούτσια διότι αυτά θα είναι που θα φοράμε για πολλά χρόνια στο εγγύς μέλλον! Καλημέρα σας!

  Απάντηση
  • Καλώς την Λιακάδα του Χειμώνα…

   Έτσι να σε ζητούν και να σε θέλουν οι άλλοι….όπως την λιακάδα τον χειμώνα….

   Ελπίζω ότι στο τέλος θα γίνουμε όλοι ΜΙΑ Ευρώπη…δεν ξέρω αν φταίει το ότι γαλουχήθηκα με αυτήν την ιδέα και δεν μπορώ να ξεκόψω τώρα πίσω πίσω…(αν και δεν είμαι πάνω από 46…), αλλά είμαι αυτό πο υλένε Ευρωαπαϊστής…

   Απάντηση
 3. » Έτσι να σε ζητούν και να σε θέλουν οι άλλοι….όπως την λιακάδα τον χειμώνα….»

  Καλύτερο καλοσόρισμα δεν θα μπορούσε να γίνει! Ευχαριστώ πολύ! 😀

  Είναι ωραίο να ελπίζει κανείς κάτι τέτοιο! Αλλά έτσι που εχει η κατάσταση όπως κι να γαλουχηθήκαμε όσο και να μην το θέλουμε , εδω είναι …Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γελασε! Μπορεί και να γεννηθήκαμε σε λάθος χώρα! 😀 Δεν ξέρω!
  Iσως και να ακουστεί πολύ ψυχρό αυτο που θα σας πω αλλά Μια Ευρώπη δεν γίνεται πιστεύω να υπάρξει , για τον απλούστατο λόγο οτι είναι πολλά , μεγάλα και διαφορετικά τα συμφέροντα της κάθε μιας και ειδικά των βασικών χωρών που την συνθέτουν.. Ας είμαστε λοιπον αντικειμενικοί και ας δούμε τα πράγματα πιο καθαρά όσο κι αν αυτά δεν είναι όπως πιθανά θα τα θέλαμε!

  Απάντηση
  • Η Ε.Ε που οραματίζομαι , και δεν πτοούμαι , είναι ένωση λαών και όχι συμφερόντων…οι λαοί της Ευρώπης είναι λίγο πολύ σε μια τροχιά ενοποίησης…τόσα χρόνια κι εμείς και αυτοί μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με την ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που είναι και η βασική ιδέα ….η κουλτούρα και οι συνήθειες δεν έχουν καμιά βασική διαφορά…είμαστε λίγο πολύ , παιδιά της ίδιας κοινωνίας….αυτό που μένει είναι η διαμόρφωση των θεσμών…εκεί μπαίνουν οι μηχανισμοί, που μέχρι σήμερα ήλεγχαν χώρες και προσπαθούν να επιβληθούν σε ευρύτερους χώρους…εκεί θα μπει και η θέληση των λαών και θα βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία…
   στο τέλος, ο λαός πάντα νικάει…είναι μέχρι να το πάρει χαμπάρι και να κινητοποιηθεί….

   Απάντηση
 4. Στ αλήθεια πιστεύεις ότι η κουλτούρα μας και οι συνήθειες μας δεν έχουν διαφορές με αυτές των Ευρωπαίων? Δεν λέω έγινε προσπάθεια τόσα χρόνια να μας γαλουχήσουν με την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης .. Αλλα προσωπικά τη βλέπω να ναυαγεί γιατί κι αυτοί από την πλευρά τους μάλλον δεν το εννοούσαν κι εμεις από τη δικιά μας ποτέ δεν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε.. Σχέση αμφίβολη, επιφανειακή …βασισμένη σε αμφίπλευρα ψέματα!
  Καλησπέρες!

  Απάντηση
  • Kαλησπέρα…

   Πες μου, αν αφήσουμε κατά μέρος την πολιτική…και κυρίως τους πολιτικούς…έχουμε έναν χώρο που είναι ενιαίος για χιλιάδες χρόνια , ή τουλάχιστον δεν διαιρείται από απαγορευτικά για τη ενδοεπικοινωνία εμπόδια…( βλέπε διαφορά θρησκείας)…

   Τα σύνορα όπως έχουν διαμορφωθεί είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης διαχώρισης των λαών σε έθνη και σε εθνικά -τάχαμου κράτη… , μετά την Γαλλική επανάσταση…και την αστική επανάσταση θα έλεγα εγώ…..ήταν κάτι που εξυπηρετούσε τον έλεγχο από έναν τρόπο διακυβέρνησης , από τοπικούς ηγέτες και τοπικά συμφέροντα που αλληλοσυμπληρονόταν…ο καθένας δλδ ήταν τσομπάνος στο δικό του μικρό μαντρί…έτσι και εφεύρισκε διαφορές από τους γείτονες για να τονίσει την διαφορά και την ¨ανωτερότητα» που διαχώρισε το ένα κοπάδι από το άλλο…

   Εγώ βασικά πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός…
   ένας λαός….
   ο ίδιος…
   με κουλτούρα ίδια αλλά που τονίζει τοπικά κάποιες λεπτομέρειες και αυτό μας κάνει πιο «πικάντικους» , αλλιώς θα ήμαστε βαρετοί…
   όλοι απολύτως ίδιοι…

   Αν έχεις ζήσει στην επαρχία, θα διαπιστώσεις ότι μεταξύ των χωριών υπάρχει πάντα μια πικάντικη διαφοροποιήση…οι μεν είναι «μανικάδες»..οι δε είναι «μπατζακάδες»…( οι μεν έχουν στις παραδοσιακές τους στολές φαρδιά μανίκια και οι δε φαρδιά μπατζάκια)….οι μεν είναι βουνίσιοι…οι δε είναι καμπίσιοι….οι μεν είναι νησιώτες…οι δε είναι στεριανοί…αν το τραβήξεις και πιο πέρα θα βρεις και έχθρες….ο παππούς του παππού του προπάππου σου έβρισε τον μπατζανάκη του θείου του παππού του προπάππου μου(αθάνατη Αλίκη)….

   Τέτοιες είναι και οι διαφορές μας σαν λαών στην Ευρώπη….τα άλλα όλα είναι πολιτική….

   Απάντηση
 5. Εχω ζήσει ελαχιστα στην επαρχία , και δεν μπορώ να ξεχωρίσω την πικαντικη ( οπως την λες διαφοροποίηση ) μεταξύ «μανικάδων » και μπατζακάδων» , των βουνισιων από τους καμπίσιους..Μονο τους στεριανους από τους νησιωτες ξεχωρίζω! ¨οσο για τις έχθρες τα … ο παππούς του παππού του προπάππου σου έβρισε τον μπατζανάκη του θείου του παππού του προπάππου μου αυτά πιστεύω πως τα έχουν όλοι οι λαοί!
  Πιστευω όμως επιπλέον ότι οι Έλληνες ακόμα δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε τον γείτονα, δεν έχουμε ακόμα μάθει να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος, παρκάρομε όπου γουστάρουμε, πετάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του γείτονα και πολλά άλλα ακόμα τριτοκοσμικά! Μάλλον συχνά τα θέλουμε όλα δικά μας αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο…Εμεις να κάνουμε τη «δουλειά μας» και ας είναι σε βάρος του συνόλου .. Αυτό το θεωρείς πικάντικη διαφορα μας με τους Ευρωπαίους? «εχει καμμια σχέση η πολιτικ΄λη με την κακιά αμς νοοτροπία?

  Απάντηση
 6. Mια πιθανή ένωση των λαών της Ευρώπης θα ήταν ισως ιδανική! Αλλά δες πως την εννοούν την ένωση οι Γερμανοί με τους πρώην ανατολικούς δικούς τους! Πόσο μάλλον με τους υπόλοιπους με τους οποίους δεν τους ενώνουν ούτε κοινή ιστορία, ούτε νοοτροπίες ούτε κουλτούρα! Αρκεί το ότι γεωγραφικά είμαστε ένα και τόσο κοντά ?

  Απάντηση
 7. Kαλησπέρα …

  Δεν είναι διαφορές που κάνουν την συμβίωση αβίωτη…είναι διαφορές που απλά κάνουν αυτήν την όπως λέω » πικάντικη » γεύση στην επαφή…είναι ο Γάλος φίλος και συνάδερφος που μιλάει τα Ελληνικά (π.χ.) με το χαρακτηριστικό «ρο» και μας μαγειρεύει κολοκύθα για πρωϊνό…είναι η Αγγλίδα δασκάλα του γιού μου που λέει τον δικό της γιο «Κωτσαντίνο» και ξερενόμαστε….αλλά τι διαφορές έχουμε μεταξύ μας σαν άνθρωποι;

  Οι διαφορές που μας βάζουν στα μάτια μας και στα πόδια μας , είναι πολιτικές….αν αποφασίσουμε όπως λέει ο Γάλος φίλος μου να πούμε γ@μ@ τους πολιτικούς…να βρούμε τι ξεχωρίζει την κάθε κουλτούρα έτσι ώστε να διατηρήσουμε τις διαφορές και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν…στο κάτω κάτω είμαστε άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες…θέλουμε να ζούμε την ζωή μας με αξιοπρέπεια και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον που θα έχει μέλλον και σαν περιβάλλον και για τα παιδιά μας μια θέση σε μια αξιοπρεπή κοινωνία….

  Οι πολιτικοί είναι που πάντα βάζαν φραγμούς και διχόνοιες ανάμεσα στους λαούς….για να εξυπηρετήσουν διάφορα συμφέροντα….αν για παράδειγμα σήμερα τα πετρέλαια του Αιγαίου τα πάρει μια Γερμανική εταιρία για εκμετάλλευση θα είναι «εθνική προδοσία;» Κάποιοι πολιτικοί και τα φερέφωνα τους αυτό διατείνονται….να τα πάρει ο κάθε Έλληνας Βαρδινογιάννης ή Λάτσης για να αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος; Αυτό που μετράει δεν είναι αν και πόσο ποσοστό κέρδους θα πάει στον κρατικό κορβανά και αν οι εργαζόμενοι εκεί μέσα θα είναι Έλληνες;

  Οι πολιτικοί και η πολιτική….έτσι τουλάχιστον όπως λειτουργούνε σήμερα…βλάπτουν σοβαρά την υγεία των λαών τους….

  Ας σταματήσουμε να αισθανόμαστε πρόβατα στο μαντρί….για να σταματήσουν να μας φέρονται οι πολιτικοί σαν ήταν οι τσοπάνηδες μας , που μας έχουν σαν πρόβατα για εκμετάλλευση…

  Απάντηση
 8. Καλησπέρα!
  Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι διαφορές που κάνουν την συμβίωση αβίωτη…είναι διαφορές που απλά κάνουν αυτήν την όπως τη λες εσύ ” πικάντικη ”, γεύση στην επαφή μεταξύ των λαών της Ευρώπης! Και αλίμονο στο πρόβατο που θαυμάζει τον τσοπάνη! Μια ζωή πρόβατο θα μείνει αν βέβαια ο τσοπάνης το αφήσει να επιζήσει!

  Οταν μίλησα για διαφορές δεν είχα υποψη μου αυτές τις ..πικάντικες νότες στην επαφή μας αλλά αυτές τις άλλες που συνοψίζονται στο εμείς να βολευτούμε και ας πάει να πνιγεί η κοινωνία, στη φοροδιαφυγή, την έλλειψη συναίσθησης ότι και οι λοιποί συμπολίτες μας έχουν τα ιδια με μας δικαιώματα! κτλ κτλ .
  Οσο για το παράδειγμα που ενέφερες – αυτό με τα πετρέλαια, ποσώς νομίζω θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν η εταιρέια που θα κένει τον εντοπισμό και την εξώρυξη θα είναι Γερμανική, Γαλλική ή Αμερικάνικη! Αυτό που θα πρέπει να μας «καίει» είναι η εκμετάλλευση να γίνει όσο πιο σωστά γίνεται , τα δε ποσοστά των κερδών πρώτον να μην είναι γελοία και δεύτερο να πάνε στον εθνικό όπως είπες κι εσύ κορβανα! Επίσης βέβαια και το προσωπικό που θα απασχοληθεί να είναι στην πλειοψηφία τους Ελληνες ( για να φροντίσουμε και το σπίτι μας!)

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: