RSS Feed

θεωριες συνομωσιας; λαθος……. η πραγματικότητα

Ολικός οικονομικός βαρβαρισμός. Μετά το τελευταίο ένα φορτηγό, το τελευταίο ένα ταξί, τώρα πρέπει να εκλείψει και το τελευταίο λαϊκό φαγάδικο. ΦΠΑ 23%.
24/08/2011
Η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες και είδη εστίασης δεν είναι τυχαία, ούτε προέρχεται από άσχετους, όπως άλλωστε κάθε ενέργεια των σοσιαλ-νεοφιλελεύθερων τροϊκοτσολιάδων. Είναι επιλογή συνειδητή και σωστά υπολογισμένη, για την εξάλειψη κάθε εναπομείνασας , ελληνικής “μικρομεσαίας” δραστηριότητας. Και αυτό το κομμάτι της οικονομικής πίτας πρέπει να καταληφθεί από ένα άλλο, οικονομικά ισχυρότερο, κατά κανόνα ξένο και πολυεθνικό.

Ή, αλλιώς: “ένα μέρος του κεφαλαίου πρέπει να καταστραφεί -όπως όντως συμβαίνει σήμερα, σε πραγματικό χρόνο- για να αντικατασταθεί από ένα άλλο”.

Σειρά πήραν λοιπόν το τελευταίο σουβλατζίδικο, το τελευταίο λαϊκό φαγάδικο, το τελευταίο καφέ στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά, που πρέπει να εξαφανιστούν, προς όφελος των μεγάλων “σχημάτων”, των αλυσίδων “εστίασης” και της all inclusive ξενοδοχείας και ψυχαγωγίας.
Λίγο καιρό νωρίτερα, σειρά είχαν πάρει το ένα φορτηγό και το ένα ταξί, που έπρεπε και αυτά να εκλείψουν, προς όφελος των πολυεθνικών μεταφορικών εταιρειών.
Κάπως έτσι εξέλιπε την περασμένη δεκαετία και το τελευταίο συνοικιακό εμπορικό κατάστημα, προς όφελος των mall και των ανεξέλεγκτων ξένων λιανικών ιδιωτικής μπράντας*
[*εργοστασιακή φύρα -προϊόν το οποίο κατά τον έλεγχο ολικής ποιότητας απορρίπτεται λόγω «οπτικού ή λειτουργικού ελαττώματος», ίσως με ολίγη από μούχλα ή οργανική πρωτεϊνη- φύρα, η οποία με τη σχετική «αναπαρασκευή» γίνεται πάλι «προϊόν», έσχατης διαλογής και ευθείας οδού προς δηλητηρίαση και τοξίκωση, αλλά συσκευάσιμο και διαθέσιμο για πληβείους παρόλα αυτά].
Στο νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό νιουσπήκ η αντίθεση στον -από κάθε άποψη- ολικό αυτό οικονομικό βαρβαρισμό και στη μονοπωλιακή υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας βαφτίστηκε “εμμονή σε αναχρονιστικές δομές αγοράς” οι οποίες πρέπει να αποδομηθούν ταχέως και να αντικατασταθούν από τις σύγχρονες, μετανεωτερικές δομές του γιγαντισμού της κινεζοποίησης.
Αυτό είναι και το ένα σκέλος της “αποστολής”, της διατεταγμένης υπηρεσίας καλύτερα, της πράσινης κυβέρνησης.

από:Αλλενάκι

Advertisements

5 responses »

 1. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΝΙΩΝ:

  Λέει το ένα στο άλλο:
  – Άκουσα ότι ο τσομπάνος μας ταΐζει για να μας πουλήσει για κρέας όταν παχύνουμε.
  Και το άλλο απαντά:
  – Δεν βαρέθηκες πια να ακολουθείς θεωρίες συνωμοσίας;

  Απάντηση
 2. Καλώς τον….

  Δεν ξέρω αν η τοποθέτηση του τίτλου παραπλανεί….ρωτάω θεωρίες συνωμοσίας; και απαντάω: λάθος….η πραγματικότητα ( είναι αυτή που περιγράφεται πιο κάτω)…

  Σε όλον τον κόσμο βλέπεις τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους και να προσπαθεί να βρει τρόπο να αντιδράσει σε όλη αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα που περιγράφεται και σε αυτήν την ανάρτηση αλλά και στην προηγούμενη …..αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια διέξοδος, η πραγματικότητα έχει στηθεί με πολύ καλή οργάνωση και είναι δύσκολη η διέξοδος….αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί….

  Απάντηση
 3. καλό!

  🙂

  το ανέκδοτο λέω…

  η κεντρική ιδέα Χρηχα που βάζω ειναι η «μαρξιστική», ένα μέρος του κεφαλαίου καταστρέφεται για να αντικατασταθεί από ένα άλλο

  αλλά δε χρειάζεται να είσαι μαρξιστής για να το δεις να συμβαίνει -σε πραγματικό χρόνο πλέον- λόγω τεχνολογίας

  ή αλλιώς

  the revolution will be televised

  και εδώ προκύπτει το ερώτημα: τι είναι ταχύτερο, ποιο προηγείται; οι εξελίξεις ή η τεχνολογία;… [άρα το ψέμα της εικονικής πραγματικότητας]

  Απάντηση
  • Καλημέρα αλλενάκι….

   Δεν μπορώ να παινευτώ ότι κατάλαβα τι θες να πεις ακριβώς….

   Η πραγματικότητα τρέχει…..οι εξελίξεις το ίδιο…η τεχνολογία είναι μέρος της πραγματικότητας ….

   Στην αρχαία Ελλάδα , η τεχνολογία ήταν στα χέρια φιλοσόφων και δεν αφήναν να χρησιμοποιηθεί από βάρβαρα χέρια….πιστεύαν ότι η εξέλιξη του ανθρώπου προηγούταν από την εξέλιξη της τεχνολογίας…οπότε πράγματα που τεχνολογικά προηγούταν του επιπέδου της εποχής δεν κυκλοφορούσαν….

   Μετά τον διαφωτισμό…που δεν ήταν παρά η ανάγνωση όσων συγγραμάτων από τις αρχαίες βιβλιοθήκες επιβίωσαν, όταν οι καλόγεροι της δύσης τα ανακάλυψαν ανάμεσα στα λάφυρα που τους κουβαλούσαν οι σταυροφόροι , και όταν έμαθαν να τα μεταφράζουν….πολλοί φωστήρες αναδύθηκαν ξαφνικά…
   Μέσα από τα σκοτάδια του τίποτα της απόλυτης βαρβαρότητας του δυτικού μεσαίωνα, ξαφνικά κάποιοι εξέδωσαν μεγαλειώδη έργα…αυτοί λοιπόν που βρέθηκαν να κατέχουν τέτοιες γνώσεις από λάθος, δεν ήταν παρά εμπόροι συγνώμης και συγχώρεσης (πουλούσαν τα περιβόητα συγχωροχάρτια του πάπα)…
   Με αυτό το επίπεδο πνευματικότητας όλοι αυτοί οι φωστήρες και οι μέντορες τους που διήγαν βίους με ακόμη πιο βάρβαρα ένστικτα ,βρέθηκαν ξαφνικά να ηγούνται των τεχνολογικών εξελίξεων του πλανήτη….
   Σαν συνέπεια όλων αυτών , η εξέλιξη των γεγονότων και της τεχνολογίας έχει να επιδείξει άπειρες σκηνές κάλους, ανάμεσα στους αιώνες….με αποκορύφωμα για μένα, το συμβάν με τις πυρηνικές δοκιμές σε φίλιους στόχους ( σε δικά τους στρατεύματα εννοώ) είτε από τους Αμερικάνους στην νήσο Μπικίνι, είτε από τους Ρώσους στην Σιβηρία….(για να μην πούμε και για τις συνολικά χιλιάδες πυρηνικές δοκιμές από τότε μέχρι σήμερα)

   Και έτσι φτάνουμε σήμερα , στην βαρβαρική εποχή της τεχνολογίας του διαστήματος που όλη η χρήση της τεχνολογίας αποσκοπεί στην επικράτηση ες αεί αυτών που ήδη κυβερνούν….και ενώ ποτέ δεν θα κινδυνεύσουν αν προσφέρουν στον λαό συνθήκες ανεκτής διαβίωσης, η ανασφάλεια τους μην χάσουν αυτά που έχουν τους οδηγεί σε εξευτελισμό του λαού…σε απίστευτη καταπίεση…
   Έτσι φτάσαμε σήμερα να λέμε ότι βιώνουμε μια νέου τύπου ιδιότυπη σκλαβιά σαν λαοί όλου του κόσμου…μια κατάσταση που περιέγραψε ο Όργουελ πριν από εξήντα χρόνια σαν τον «μεγάλο αδερφό»….στο προφητικό «1984»….

   Λέμε σαν παροιμία ότι τα εργαλεία είναι χρήσιμα ή φονικά ανάλογα με την πρόθεση αυτού που τα κρατά….έτσι το μαχαίρι είναι το εργαλείο που κόβει το ψωμί για να φας…αλλά αν αυτός που το κρατάει έχει δολοφονικές σκέψεις , είναι φονικό όργανο….

   Απάντηση
   • δε λέω κάτι περίεργο, για την εικονική πραγματικότητα που μπορεί να μας πλασάρει η τεχνολογία λέω, μέσω των μέσων μαζικης εξαπάτησης

    μάχες στημένες μέσα σε στούντιο κλπ. κλπ.

    δημιουργώντας έτσι τα γεγονότα πριν την εκδήλωσή τους και αλλάζοντας έτσι τη ροή των εξελίξεων…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: