RSS Feed

πελαγοφίαλος

«Σε παρακαλώ συνέχισε να τα λες, ώστε να τα γράφω. Στις ιδέες δεν υφίσταται ατομική κυοφορία, τεκνοποίηση, ή ιδιοκτησιακή σχέση. Άπειροι είναι οι ιμάντες που μας ενώνουν μέσα στο σύμπαν. Ο Λόγος είναι κοινός ταξιδευτής.
Υπόσχομαι να ανταποκριθώ στην προσφορά σου και εγώ με την σειρά μου συγκεκριμένα…..»

τάδε έφη μποτίλιας..

κι εγώ προσεταιρίζομαι και επαυξάνω τα λόγια του…..περιμένω κι εγώ την προσφορά σας για να προσπαθήσω να ανταποκριθώ επάξια….

κι ελείψη άλλης ανάρτησης πάρτε έναν «κακό μέχρι το κόκκαλο» από τον αυθεντικό δημιουργό του……..αφιερωμένο στον μποτίλια που με έχει σκλαβώσει με τις κουβέντες του….

Advertisements

4 responses »

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος

  Αγαπητά χρηχα,
  σε ευχαριστώ θερμα για την αποδοχή και την προβολή, που εκφράζεις εδώ και γενικότερα.
  Αυτό που μας ενώνει, μπορεί να περνάει μεν μέσα από τις οπτικές ίνες, αλλά τις ξεπερνάει. Αναζητώντας τον Κοινό Λόγο μπορούμε να συνατήσουμε τον πραγματικό εαυτό μας, διότι η ίδια α-λήθεια ενώνει όλους τους ανθρώπους. Με αυτήν την επίγνωση μεταλλάσουμε βαθμηδόν το συλλογικό ασυνείδητο και πέρα από τα όριά μας, μετουσιώνοντας μια ταραγμένη κοινωνία σε κοινό τόπο ουσιαστικής δημιουργίας και αρμονίας.
  Η πύκνωση των δυναμογραμμών του διαδικτύου, την οποία επενεργούν πολλοί φίλοι και φίλες στα πλαίσια μιας ανοιχτής αναζήτησης, δημιουργεί ήδη μια δόνηση, η οποία θα οδηγήσει σε κρούση θύρας μιας νέας προσλήψεως, από κάποιο συλλογικό υποκείμενο, το οποίο δεν χρειάζεται ταμπέλες για να διαμορφώνει και να διαμορφώνεται.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα φίλε μποτίλια….

   Ξέρεις, όλα αυτά που λες είναι σωστά και συγκροτημένα, όπως θα’πρεπε να είναι ο λόγος του ανθρώπου….αυτό που με εντυπωσιάζει , όμως κάθε φορά σε σένα, είναι αυτή η σφιχτή δομή του λόγου σου , που αποτυπώνει μέσα σε λίγες λέξεις όσα θα μπορούσα να σκεφτώ και , όμως να μην μπορώ να τα εκφράσω ακριβώς όπως θα ήθελα…και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ολίγον στην έκφραση….είναι όμως διαφορετικός ο βαθμός της συγκρότησης….φοβερός…

   Όσο για το συλλογικό ασυνείδητο….είναι ένα θέμα…δεν νομίζω ότι ο πολύς κόσμος είναι σε θέση να καταλάβει τι λες….υπάρχει ένα θέμα με το επίπεδο της πλειοψηφίας στο συλλογικό του πράγματος….κι αν παρακολουθώ την ιστορία σωστά…. είναι πάντα οι αμόρφωτοι , και οι βάρβαροι ( το κατώτερο επίπεδο) που τελικά επιβάλλονται με την βία…..είναι ότι οι άνθρωποι που έφτασαν σε ένα επίπεδο, «δουλεύουν» σκληρά για να ανεβάσουν το συλλογικό επίπεδο κατά ένα χιλιοστό , ενώ ο κόπος τους αξίζει για χιλιόμετρα…αλλά το επίπεδο του συλλογικού μας κόσμου λειτουργεί σαν συγκοινωνούντα δοχεία….δεν γίνεται κάποιος να ξεφύγει χιλιόμετρα….προσωπικά ναι ,αλλά όταν μιλάμε για κοινωνίες….δες το ιστορικά…πάντα οι «ανώτεροι» υποτάχθηκαν σε «βάρβαρους»…όσο κι αν είναι δυσνόητο αυτό….ενώ θα έπρεπε βάση λογικής να μπορέσουν να επιβληθούν οι «ανώτεροι» πάντα κάτι γίνεται με την ενότητα τους και την μαχητικότητά τους να επιβληθούν….

   Το θέμα είναι ότι ,ναι έχεις δίκιο, οι γραμμές των οπτικών ινών είναι ένα γρήγορο μέσο για να σπρώξουμε , ψηφίδα , ψηφίδα, το συλλογικό ασυνείδητο ένα ψήγμα ύψους, πιο πάνω…

   Το κακό είναι ότι είμαστε πολύ πρώϊμοι εμείς προσωπικά για να δούμε συνειδητά αποτελέσματα αυτού του «ψηλώματος»…η διαδικασία είναι αργή , έτσι που δεν μπορούν μονάδες του είδους μας να αποτυπώνουν «ζωντανά» αυτήν την εξέλιξη….

   Είναι σαν το απόφθεγμα για την ιστορία…κανείς δεν αντιλαμβάνεται τις ιστορικές στιγμές σαν τέτοιες , όταν δεν είναι βίαιες εννοείται, όταν τις ζεί αυτοπροσώπως,ή όταν ο ίδιος δημιουργεί τέτοιες……μερικοί ούτε και στην διάρκεια του βίου τους….

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: