RSS Feed

Η ζωή μετά το Ζαπειο 122….

Αν είστε κι εσείς σαν κι εμένα και περιμένατε από το Ζάππειο να ακούσετε ότι ο Σαμαράς κυρήσει ανένδοτο να φύγουν οι ΓΑΠημένοι, είστε κι εσείς από αυτούς που απογοητεύτηκαν σφόδρα με την στάση του ώριμου φρούτου,του Σαμαρά…. δεν ξέρω από πολιτικά παίγνια εγώ…ένας ταλαιπωρημένος παλιοαγρότης είμαι ……και μαζί με όλους τους άλλους Έλληνες, δεν αντέχω άλλο ….είμαι ένα βήμα πριν από αυτό που λέει το τραγούδι πιο κάτω , που σας το αφιερώνω, σε σας και στον Σαμαρά…

Γιατί κύριε Σαμαρά , σε ένα κείμενο που βρήκα σε φιλικό μπλογκ, θυμήθηκα τί έλεγε ένας άνθρωπος που πάντα ρίσκαρε την ζωή του για να ξυπνήσει τους Έλληνες που ζούσαν στην σκλαβιά οργανώνοντας τις εστίες εκείνες που δημιούργησαν την Ελλάδα , σήμερα, και εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, από κάποιους «εθνοσωτήρες» , μέσα στην Ελλάδα, κι ενώ ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης… και όχι εκεί που έκανε επαναστάσεις….αυτό σημαίνει ότι συνέχιζε να μας ξυπνάει , ο άνθρωπος, γι’αυτό και ήταν επικίνδυνος για το σύστημα , και φιλικός για τον λαό….

Σήμερα εμάς , ποιός θα μας ξυπνήσει;…….

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

Advertisements

5 responses »

 1. Αντιγράφω από το βιβλίο της Γ’Γυμνασίου για την περίοδο που ο Δραγούμης εκτελέστηκε κατ’ εντολήν του Βενιζέλου..»Νεότερη και σύγχρονη ιστορία» των Ε.Λούβη και Δ. Ξιφαρά….

  «Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή των Σεβρών ο Βενιζέλος δέχθηκε δολοφονική επίθεση στο Παρίσι από Έλληνες φιλοβασιλικούς, αλλά διασώθηκε.Λίγο μετά , στην διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν στην Αθήνα , δολοφονήθηκε από βενιζελικούς ο Ίων Δραγούμης, γνωστός αντιβενιζελικός.»

  Η ιστορία γράφεται από αυτόν που κρατάει το μολύβι….μετά από ενενήντα χρόνια, η παραποίηση ,και γενικά η «εξομάλυνση των γωνιών» της ιστορίας, σημαίνει ότι και σήμερα κυβερνιώμαστε από την ίδια παράταξη….γιατί ο Δραγούμης εκτελέστηκε από στρατιωτικό άγημα και δεν δολοφονήθηκε από εξαγριωμένο πλήθος…..

  Απάντηση
 2. Χρηχα
  Μην αφήνεις τον θυμό να σε παρασύρει γιατί έτσι θολώνει το μυαλό.
  Μην ξεχνάς ότι κατά κύριο λόγο το θέμα ήταν οικονομικό.
  Οι αιφνίδιες επενδύσεις και αποεπενδύσεις στις οποίες πάρα πολλοί επιδίδονται τελευταία δεν δείχνουν κατάσταση νηφάλια και μπορούν έτσι να γίνουν αντικείμενο εκμετάλευσης από ποικίλες οργανώσεις, που μόνο για εσένα δεν σκέφτονται.
  Σε κάθε περίπτωση θα περίμενα να διαβάσεις προσεκτικά και τα άλλα κομμάτια, πέραν των οικονομικών, που βρίθουν μηνυμάτων.
  Οι εκδραματίσεις τις οποίες πολλοί λατρεύουν είναι καλές μόνο για τα σήριαλς και τις ταινίες.
  Στην πολιτική οι εκδραματίσεις είναι καταστροφικές.
  Δεν θέλουμε just another πολιτικό τύπου GAP.
  Αυτός σε έφερε στην κατάσταση αυτή να στροβιλίζεσαι στον θυμό σου, αφού σε φλόμωσε στα ψέματα και στις παρόλες σαν καλός ηθοποιός. όταν όμως ήρθε η πραγματικότητα διαπίστωσες και θύμωσε με την ανικανότητα του.
  Ο Σαμαράς δεν είναι τέτοιος και αυτό φαίνεται.
  Βγάζει μάτι δηλαδή.
  Είναι ως νηφάλιος, σταθερός και εμπνέει εμπιστοσύνη.
  Δεν θα σε ανεβάσει στα σύννεφα για να σε ρίξει στην Γη μετά από λίγο, όπως εσύ θέλεις.
  Στην πραγματικότητα σε προστατεύει από την ευσαισθησία στην οποία βρίσκεσαι.
  Γι΄αυτό θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις με ηρεμία κάθε πρόταση και να σκεφτείς.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ορέστιε….

   Το διάβασα το κείμενο όλο και μάλιστα δύο φορές….καλά και σωστά όσα γράφει, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που υποννοείται, σε κάθε περίπτωση , ότι αφήνουμε τον ΓΑΠ να φθαρεί κι άλλο ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο…και το διαπιστώνω και ιδίοις όμασι , σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με διάφορα κομματικά στελέχη…το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τα φρούτα να ωριμάσουν…πρέπει να τα κόψουμε άγουρα , γιατί άρχισαν να σαπίζουν…
   Δεν καταλαβαίνω ,γιατί , εφ’ όσον αυτή η ΓΑΠημένη παρέα είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα και τον λαό της, εφ’ όσον διαπιστωμένα κινείται εναντίων των πολιτών της και του εύρυθμου οικονομικού και κονωνικού τους βίου, εφ΄όσον με απλά λόγια είναι ένα καθεστώς που μας έχει παραδώσει στα λιοντάρια σαν τους χριστιανούς πρωτομάρτυρες….γιατί να της δώσουμε περιθώριο κι άλλου πολιτικού χρόνου;;;;;;;

   Θέλω από τον Σαμαρά εκτός από ένα βιώσιμο οικονομικό και πολιτικό πρόγραμμα ( που το παρουσίασε δεν αντιλέω) να κυρήξει έναν «ανένδοτο» αγώνα να φύγουν ΑΥΡΙΟ οι ΓΑΠημένοι….

   ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

   Απάντηση
 3. Δυστυχώς φίλε χρηχα το Ζάππειο 2 μόνο στο θυμικό του Έλληνα αποσκοπεί. Διάβασα τα 7 βήματα και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η ΝΔ σχεδιάζει ανάπτυξη βασιζόμενη στην οικοδομή και την κατανάλωση, ότι καλό θυμάται δηλαδή ο Έλληνας από την προ κρίση περίοδο.
  Αν παραβλέψω το γεγονός ότι στις υπάρχουσες τραπεζικές συνθήκες αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως τότε, αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος; Δεν κατάλαβαν ότι πλούτος παράγεται μόνο όταν παράγεις ή μεταποιείς ένα εμπορεύσιμο αγαθό; ούτε με πάγια, ούτε με κατανάλωση. Δεν κατάλαβαν ότι είναι πρωταρχικό, με τα λίγα μέσα που διαθέτεις λόγω της κρίσης, ότι αυτά θα πρέπει να τα αναλώσεις κυρίως στην παραγωγή, έχοντας επιτέλους μια διαφορετική αντιμετώπιση οι παραγωγοί από τους εμπόρους. Είναι αναπτυξιακό το 15% σε όλες τις επιχειρήσεις. Δεν είδαν πόσες παραγωγικές επιχειρήσεις μετατράπηκαν σε εμπορικές τα τελευταία χρόνια ή έκλεισαν μη αντέχοντας τον ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές εμπορικές επιχειρήσεις (για πολλούς λόγους δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί) με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας.
  Και το Ζάππειο 2 έκθεση ιδεών ήταν νομίζω. Για να αναλάβουν εξουσία, ούτε λόγος, να ωριμάσουν και να πέσουν μόνοι τους περιμένουν, όπως σωστά λες.

  Απάντηση
  • Πάντως φίλε Deyr…

   Είναι γεγονός ότι τα οικονομικά μέτρα που εξέθεσε ως πρόγραμμα είναι προς την σωστή κατεύθυνση…η οικοδομή και πέριξ αυτής δίνει δουλειά σε καμιά τριανταριά επαγγέλματα , και δεν είναι άστοχο το μέτρο…
   Ούτε θεωρώ άστοχο το μέτρο για επαναπατρισμό των κεφαλαίων, οι τράπεζες έχουν χάσει όλες τις καταθέσεις τους , απ’ όταν άρχισε ο ΓΑΠ το τραγούδι του για τιτανικούς κτλ, έφυγαν έξω πολλά περισσότερα δις από όσα θα μας δώσουν ποτέ σε δάνεια οι εταίροι μας….

   Δεν ξέρω αν ακούστηκα τόσο επικριτικός για τον Σαμαρά , αλλά δεν είμαι γιατί δεν είπε σωστά πράγματα, κάθε άλλο …..
   Περίμενα να ζητήσει άμεσα εκλογές , για να εφαρμόσει αυτά που εξήγγειλε….γιατί είναι σωστά , όλα τους, στην σωστή κατεύθυνση…αλλά πρέπει να τα ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ κάποιος από χθές…για να μην πω από πέρυσι…αυτό με ξένισε….

   Δεν κάνεις τέτοιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να το δώσεις στην ΓΑΠοπαρέα να το εφαρμόσουν….δεν θα το κάνουν…έχουν άλλα στο μυαλό τους…..

   Εγώ ζήτησα περισσότερη τόλμη…έχω άποψη και θέληση και μπαίνω μπροστά να ηγηθώ σ’αυτά που πρεσβεύω….και σ’ αυτά που προγραμματίζω…..Με θάρρος και αποφασιστικότητα….

   Για να έχουμε σε κάτι να ελπίζουμε……

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: