RSS Feed

τι γινεται στας ευρωπας;

 1. Τα παρακάτω είναι σχόλια από άρθρο στο antinews…επάνω στο δημοσίευμα του  spiegel το οποίο μεταφράζει το αλλενάκι….
  αλλενάκι
   είπε:

  Griechenland “erwägt” Austritt aus der Euro-Zone H Eλλάδα “ζυγιάζει” αποτολμά-επιχειρεί έξοδο από ΕΕ

  Η κρίση χρέους οξύνεται. Η ελλ. κυβέρνηση “μελετά ueberlegt” σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE, να “εγκαταλείψει verlassen” την ευρωζώνη. Οι υπ. οικονομικών της νομισμ.ένωσης και εκπρόσωποι της ευρωπ.επιτροπής συγκεντρώνονται σήμερα σε μια μυστική “σύσκεψη κρίσης” μάλλον “διαχείρισης κρίσης” θα εννοεί.

  Βερολίνο: Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι γιγάντια, σχεδόν κάθε μέρα διαδηλώνουν οι πολίτες κατά της κυβέρνησης.
  Τώρα πλέον ο ΡΜ δεν βλέπει “Nun sieht” προφανώς καμία άλλη δυνατότητα: Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE η κυβέρνησή του “μελετά” να “αφήσει” “aufzugeben” το ευρώ και να εισαγάγει einzuführen πάλι το δικό τους νόμισμα.

  Συναγερμός σήμανε “Alarmiert” λόγω των προσπαθειών αυτών “durch die Bestrebungen” για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συγκάλεσε σήμερα τη σύσκεψη κρίσης στο Λουξεμβούργο
  Η συνάντηση γίνεται στο Château de Senningen, που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου για επίσημες συναντήσεις.
  Εκτός από την “πιθανή” “δυνατή” “möglichen” έξοδο-Austritt της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση στην ημερήσια ατζέντα υπάρχει και μια άμεση-baldige αναδιάρθρωση του χρέους-Umschuldung της χώρας.
  Ένα χρόνο μετά από την έκρηξη της ελληνικής κρίσης αυτό για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση θα σημάνει ένα ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ -existentiellen ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ-Wendepunkt – ανεξαρτήτως της παραλλαγής-Variante που θα αποφασισθεί (εννοεί παραλλαγή νομίσματος μάλλον).

  Λόγω της τεταμένης-angespannten κατάστασης ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΛΗΡΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, επιτρέπεται να προσέλθουν μόνο οι υπουργοί οικονομικών και από ένας στενός συνεργάτης τους.
  Γερμανία: Wolfgang Schäuble (CDU) και Γ.Γραμματέας Οικονομικών του Κράτους Jörg Asmussen.

  Ο Schäuble θα συγκρατήσει-abhalten τους Έλληνες, ΚYΡΙΩΣ-VOR ALLEM από μια έξοδο από το ευρώ.
  Υπάρχει ένα εσωτερικό προσχέδιο – interne Vorlage του υπουργείου του που αναλύει τις συνέπειες.”Θα υποτιμηθεί σημαντικά το νέο εσωτερικό νόμισμα της χώρας-Inlandswährung – εδώ εννοεί για εσωτερική κυκλοφορία στη χζώρα αυτή, έναντι του Euro”.
  Έως και 50 τοις εκατό, γεγονός που θα αυξήσει δραστικά το χρέος της Ελλάδας. Οι ειδικοί σύμβουλοι του Schäubles υπολογίζουν ότι το κρατικό χρέος μετά από την υποτίμηση θα αυξανόταν σε περίπου 200 τοις του ΑΕΠ. “Μια ανδιάρθρωση θα ήταν αναπόφευκτη-unumgänglich”, προειδοποιούν.
  Κοινώς: η Ελλάδα θα πτώχευε επίσημα.

  Massive Auswirkungen für die Wirtschaft in Europa Μαζική επίπτωση για την οικονομία στην Ευρώπη

  Βέβαια υπάρχει διαμάχη, αν μια έξοδος Ελλάδας από το ευρώ είναι δυνατή νομικά, διότι σύμφωνα με τους νομικούς αυτό θα σήμαινε ταυτόχρονη και άμεση έξοδο από την ΕΕ συνολικά.
  Ωστόσο παραμένει άγνωστο, αν τα άλλα μέλη της νομισματικής ένωσης θα επέτρεπαν μια μονομερή έξοδο από την Ευρωζώνη verwehren.

  Γεγονός είναι: το μέτρο αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων Schäuble- θα είχε μαζικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Ευρώπης.
  “Η μετατροπή σε άλλο νόμισμα θα προκαλούσε διαφυγή κεφαλαίων”, λένε.
  Η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να εισάγει μέτρα επιτήρησης της κυκλοφορίας κεφαλαίων. “Πράγμα που αντιβαίνει στις βασικές ελευθερίες της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς.” Και ταυτόχρονα η αποκοπή της χώρας από τις αγορές θα συνεχιζόταν για πολλά χρόνια.

  Εκτός αυτού, η έξοδος χώρας από τη νομισματική ένωση θα “έπληττε σοβαρά την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ευρωζώνης”, συνεχίζουν οι σύμβουλοι. Οι διεθνείς επενδυτές θα σκέφτονται τον κίνδυνο αποχώρησης και άλλων κρατών μελών.

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟ

  Βαριές συνέπειες θα υφίστατο ο τραπεζικός τομέας, στην ίδια την Ελλάδα.

  Αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EZB) θα επλήττετο. Θα έπρεπε “αμέσως να διαγράψει ένα σημαντικό μέρος των απαιτήσεών της”. Στις απώλειές της θα προσμετρούσαν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, που αγόρασε η ΕΖΒ τους προηγούμενους μήνες, όγκου τουλάχιστον 40 δις Euro.

  Τα ευρωπαϊκά κράτη και οι φορολογούμενοι θα πλήρωναν ακριβά την έξοδο και τη συνεπαγόμενη πτώχευση, διότι θα αναγκάζονταν να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους αποπληρωμής του δανείου των 110 δις που “ενέκριναν” στην Ελλάδα – και το οποίο έχει εκταμιευθεί ήδη κατά το ήμισυ.

  Απάντηση

  αλλενάκι είπε:

  το ανωτέρω είναι η πιστή μετάφραση από το γερμανικό Spiegel προσπάθησα να μην αλλάξω ούτε και, όπου είναι μια κρίσιμη έκφραση έχω βάλει και τη γερμανική λέξη.

  • αλλενάκι είπε:

   διόρθωση: ανεξαρτήτως της παραλλαγής-Variante που θα αποφασισθεί (εννοεί παραλλαγή αναδιάρθρωσης, εδώ, όχι νομίσματος).

  • Sofie είπε:

   Αλλενάκι σ’ευχαριστούμε!

   • αλλενάκι είπε:

    Δώστε προσοχή στη φράση:
    “Υπάρχει ένα εσωτερικό προσχέδιο – interne Vorlage του υπουργείου του που αναλύει τις συνέπειες”

    ΙΝΤΕRNE VORLAGE.
    Η λέξη Vorlage για τους Γερμανούς είναι κλειδί, σημαίνει προσχέδιο για εσωτερική χρήση, κάτι που το γνωρίζουν λίγοι, χρησιμοποιείται στη βιομηχανια, στις εφευρέσεις, στην καινοτομία.

    Δεν λέει ψέματα το Spiegel εδώ.

    • χρηχα είπε:

     και φυσικά δεν λέει ψέματα το Spiegel…οι δικοί μας απατεώνες λένε ψέματα…πάνε να μας σώσουν…χαχαχαχαχαααα…..η ΓΑΠοπαρέα έχει εξ’αρχής βαλθεί απ’τα αφεντικά που τους διόρισαν να ξετινάξουν το ευρώ…και την Ε.Ε…..πριν έρθουν στο προσκήνιο υπήρχε ένα συγκροτημένο ευρωπαϊκό όραμα από όλους σχεδόν τους πολίτες της Ευρώπης…δεν το βλέπετε; από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργία η ΓΑΠοπαρέα άρχισαν να παίρνουν κεφάλι οι Ευρωσκεπτικιστές…γιατί; γιατί υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που εκπροσωπεί ολόκληρη κυβέρνηση ευρωπαϊκού κράτους που το μόνο που ξέρει είναι να εκβιάζει για να πληρώσουν οι άλλοι τα συμφέροντα των αφεντικών τους…τους βάζουν να καταστρέφουν την Ε.Ε. με σκοπό τον πλουτισμό των “φίλων ” τους( βλέπε σοροπαρέα)….απήβδησαν οι άνθρωποι και δεν ξέρουν πως να χειριστούν ωμούς εκβιαστές ….πήγαν οι ΓΑΠημένοι και εκβιάζουν για νέα κονδύλια ….και ξέρουν ότι αν δεν τα πάρουν, (αν δεν τα δώσουν οι Γερμανοί και λοιποί) θα καταστρέψουν και την Ευρωπαϊκή οικονομία…..δεν μιλάμε για την Ελληνική πια….αυτήν είναι ήδη στα τάρταρα….και οι “άλλοι” δεν ενδιαφέρονται πια να σώσουν την Ελλάδα…αλλά το τομάρι τους….και δεν θα δώσουν χωρίς να πάρουν….και θα θελήσουν να ελέγχουν όσο γίνεται περισσότερο την “ατίθαση” Ελλάδα…όχι γιατί είναι φασίστες Γερμαναράδες….αλλά γιατί οι Έλληνες πολιτικοί από την στιγμή ένταξης τους δεν σταμάτησαν να εκβιάζουν και να απαιτούν ποσά για την αλήτ , τεράστια ποσά , που πήγαν στις ελβετικές τράπεζες , και στις κοιλιές προδοτικών προσώπων τύπου ΓΑΠημένης παλιοπαρέας….έδωσαν και ένα σημαντικό ποσό για να έχουν στρατιά δικών τους προσώπων….στρατιά δημοσίων που δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χωρίς κομματική εξάρτηση….εξασφαλίζοντας έτσι το ότι θα επανεκλέγονται επ’ αόριστον , για να εκβιάζουν τους Ευρωπαίους επ’ αόριστον….

     Τα πράγματα είναι καθαρά ….εσχάτη προδοσία εις το διηνεκές…

     και να καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι μας είμασταν καλοταϊσμένα
     κοιμώμενα μοσχάρια…..

     καιρός να ξυπνήσουμε…άρχισε η πείνα….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: