RSS Feed

Στηριξτε τους ελληνες (αντιγραφη απ’τον «θαλαμαφυλακα»)


Την ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το βάρος της πιο μεγάλης και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα ελληνικά προϊόντα. Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί έτσι δίνουμε δουλειά σε Έλληνες. Μην περιμένετε κάποια «επίσημη οδηγία». Ας το κάνει ο καθένας μόνος του…

Επί σειρά ετών πιστεύαμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης γκρεμίστηκαν, ότι δεν είχε σημασία αν μία εταιρεία είχε έδρα την Αθήνα, το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Νομίσαμε, αφελώς, ότι γίναμε κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κρίση απέδειξε ότι σφάλαμε. Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας μας δεν χρεώσαμε μόνο τη χώρα μας για να καταναλώσουμε ό,τι παρήγαγαν οι βιομηχανίες των φίλων και συνεταίρων μας. Την ίδια ώρα αποδημήσαμε πλήρως τη βιομηχανία μας, διαλύσαμε την αγροτική μας παραγωγή. Αν δεν κάνουμε λάθος, το 1980 καλύπταμε το 90% των αναγκών μας σε αγροτικά προϊόντα και σήμερα η σχέση αυτή έχει πλήρως αντιστραφεί.

Είναι αργά για δάκρυα κι οι διαπιστώσεις έχουν πλέον κουράσει. Είναι καιρός για δράση. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα χρέους αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα. Θα σώσουμε όμως κάποιες θέσεις εργασίας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε. Κι επιπλέον ίσως δώσουμε ένα κίνητρο σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της βιομηχανικής και της γεωργικής παραγωγής.

Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα. Ακόμη! Ας αλλάξουμε καθημερινές συνήθειες. Δεν θα μας κοστίσει κάτι αν αγοράσουμε την ελληνική και όχι την ξένη μπύρα. Να στηρίξουμε την ελληνική και όχι την ξένη καπνοβιομηχανία. Να δώσουμε δουλειά στα ελληνικά καταστήματα. Ακόμη και με τις διακοπές μας, μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αυτό το Πάσχα δεν είναι ανάγκη να πάμε στην Βουδαπέστη ή στην Κωνσταντινούπολη…

Θανάσης Μαυρίδης

πολύ σωστή η ανάρτησή σου φίλε μου…έχουμε μάθει πια να κοιτάμε μόνο την τιμή και όχι την αξία….άλλη αξία έχει το πορτοκάλι από την Άρτα την Κρήτη ή την Πελοπόννησο , άσχετα αν είναι μερικά λεπτά ακριβότερο από το Ισπανικό το Τούρκικο ή το Μαροκινό…γιατί δίνει δουλειά στον γείτονά σου που όταν πληρωθεί θα πιεί την εξαιρετική σου μπύρα που φτιάχνεις στην Κομοτηνή, την Βεργίνα και είναι η πρώτη Ελληνική μπύρα που φτιάχτηκε και άνοιξε το μονοπώλιο της κόκα κόλας (αμστελ-χάινεκεν κτλ)(το μονοπώλιο έσπασε με πολύν κόπο), την πορτοκαλάδα σου στον Βόλο την ΕΨΑ ,και αυτοί με την σειρά τους θα αγοράσουν την Ναξιώτικη κεφαλογραβιέρα ή το λαδοτύρι της Μυτιλήνης για να το φάνε παρέα με τα κρασάκια(κρασάρες είναι αλλά χαϊδευτικά) της Νάουσας της Σαντορίνης κτλ…από αμπέλια που δουλεύτηκαν με μηχανήματα φτιαγμένα στην Βέροια ή στην Λαμία από καλούς μαστόρους αν και τρακτέρια δεν κάνουμε πια…τα παρελκόμενα όλα εδώ μπορούν και  γίνονται με την σωστή ποιότητα…
Λένε πολλοί…έχουμε μάθει οι Έλληνες να μην παράγουμε τίποτε…λάθος, μέγα λάθος…έχουμε απλώς μάθει από παλιά να μην εκτιμούμε τα δικά μας προϊόντα…από παλιά τα ξένα ήταν «Ευρωπαϊκά» άρα καλύτερα….λάθος μέγα λάθος…Το καλό και το κακό είναι σχετικά…
Να μάθουμε να εκτιμούμε την αξία ενός προϊόντος…η τιμή είναι κάτι σχετικό….δεν δείχνει την αληθινή αξία….κι όταν μάθουμε να εκτιμούμε τον κόπο του γείτονά μας θα δούμε και την εκτίμηση της δικής μας δουλειάς….
Και δεν θα είμαστε πια τα γκαρσόνια της Ευρώπης….
Σκεφτείτε τι ικανοποίηση θα ένιωθε ο απεσταλμένος της μεγαλύτερης ιστορικής μορφής της Ευρώπης του μεσαίωνα του Καρλομάγνου, που περίμενε δύο ημέρες στον προθάλαμο  του Ρωμαίου αυτοκράτορα για ακρόαση, αν μάθαινε σήμερα ότι οι απόγονοι των ρωμαίων έγιναν τα γκαρσόνια τους….
χρηχα

Advertisements

17 responses »

  1. Ιάσονας Βασ.

    ειμαι πρώην εργαζόμενος στην Αθην Ζυθοποιία, τώρα δουλεύω σαν μηχανικός σε άλλο κλάδο. Είναι υπερβολή να λέμε ότι ειναι πιο ελληνική μια μπύρα που η εταιρεία παραγωγής της απασχολεί 50 άτομα προσωπικό, σε σύγκριση με μια άλλη που στα εργοστάσιά της, που βρίσκονται στην Ελλάδα, δουλεύουν γύρω στα 2.000 άτομα
    Καλό ειναι να διαλεγουμε μπύρες με βαση το γουστο μας και το αν αξίζουν τα λεφτά τους.

    Απάντηση
    • Δεν ξέρω αν είσαι γνώστης του γολγοθά που τράβηξε η Βεργίνα για να μπορέσει να πουλήσει μπύρες στην Ελληνική αγορά…η εταιρία που δούλευες έχει φάει πρόστιμο της τάξης πολλών εκατομυρίων ευρώ για τις πρακτικές της ειδικά ενάντια στην Βεργίνα…για μονοπωλιακές πρακτικές- εκβιασμούς και απειλές κτλ κατά των ιδιοκτητών , ακόμα και των καταστηματαρχών που πωλούσαν μπύρα Βεργίνα….
      Και επίσης όσον αφορά τους εργαζόμενους…αν δεν είχε προηγηθεί , ότι προηγήθηκε, η εταιρία θα είχε κι αυτή περισσότερο προσωπικό….λογικά…και δεν καταλαβαίνω γιατί να απαγορεύεται να ξεκινήσει κάποιος νέα μπυραρία…αν δεν έχεις περιθώρια επιλογής και πας στα μαγαζιά και έχεις μόνο δύο επιλογές την εξής μια …πως θα κρίνεις από την γεύση την ποιότητα κτλ που μου λες;
      Η Βεργίνα με τον αγώνα της άνοιξε τον δρόμο και σε πολλούς άλλους μικρούς που δειλά , δειλά κάνουν την εμφάνισή τους στα μαγαζιά σήμερα….
      Άρα περισσότερες ζυθοποιίες…περισσότεροι εργαζόμενοι…εκτός κι αν εννοείς ότι οι εργαζόμενοι στην παλιά σου δουλειά έχουν προτεραιότητα από τους Θρακιώτες ή τους όπου αλλού εργαζόμενους λόγω πλήθους και λόγω παλαιότητας ή για τον μεγάλο λόγο ότι τα αφεντικά τους είναι η coca cola…

      Y.Γ.:Για περισσότερες λεπτομέρειες δες στο Κάπα της Καθημερινής με τίτλο : «Το μικρό θαύμα της Βεργίνας» από την έκδοση της 26-27 Μαρτίου 2011.

      Υ.Γ. 2 :Όχι ότι εμείς στην Θράκη περιμέναμε την δημοσίευση για να μάθουμε τι γίνεται με την Βεργίνα…ειδικά όταν έχουμε φίλους που απολύθηκαν ένα ή δύο χρόνια μετά την έναρξη της επιχείρησης…

      Απάντηση
    • Επίσης κ. Ιάσονα, δεν είμαι κανένας δεινός χρήστης, αλλά το ότι με βρήκες στο ίντερνετ , πληκτρολογώντας το «μπύρα βεργίνα» , μου κάθεται κάπως……

      Απάντηση
  2. Ιάσονας Βασ.

    Καλησπέρα, δεν έκανα search για την ΒΕΡΓΙΝΑ και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η ΒΕΡΓΙΝΑ, καθώς και όλες οι ζυθοποιίες.
    Αλλωστε όπως γράφω ήμουνα εργαζόμενος σε ζυθοποιία. Απλά διαφωνώ με την ουσία του θέματος διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εξηγώ ενημερώνοντας σε για άλλο κλάδο ελληνικών προιόντων.
    http://indobserver.blogspot.com/2011/04/blog-post_12.html
    Στο παραπάνω λινκ θα βρείς κάτι ενδιαφέρον διότι δυστυχώς όπως σκέφτεσαι εσύ για τις ελληνικές επιχειρήσεις δεν σκέφτονται αυτές για σένα.
    Καλό απόγευμα

    Απάντηση
  3. Δεν καταλαβαίνω με ποιόν τρόπο οι Ελληνικές επιχειρήσεις δεν σκέφτονται όπως εγώ….δεν είναι κάποιο συλλογικό ον οι Ελληνικές επιχειρήσεις, να είναι και κακόβουλο….
    Οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι δικές μας, τις έχουμε εμείς…και παράγουμε προϊόντα…δίνουν δουλειά σε εμάς και στους γειτόνους μας…και ο τζίρος τους ξοδεύεται πάλι εδώ στην γειτονιά….δεν πάει σε ταμεία ανώνυμα «κάπου εκεί έξω» …δεν φεύγει η υπεραξία ταξίδι να μπει στα ταμεία «άλλων’….
    Κι εγώ Ελληνική επιχείρηση έχω….στα δεδομένα του δυνατού….και όταν με στηρίζει ο γείτονας και δεν παίρνει Βουλγάρικα , Τούρκικα,Γαλλικά, Ολανδικά ή Αμερικάνικα αλλά προτιμάει τα δικά μου, με στηρίζει ….γιατί όταν θα πάω για ψώνια κι εγώ θα πάω στην γειτονιά μου…δεν θα πάω στην Βουλγαρία, την Τουρκία, την Γαλλία, ή την Αμερική για ψώνια…κι όταν νιώθω στήριξη από τους γύρω μου θα τους στηρίξω κι εγώ όσο μπορώ….
    Βασική προϋπόθεση είναι να έχεις ένα προϊόν που θα στέκεται στην αγορά….δεν μιλάω για πράγματα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ποιότητας και δεν μιλάω για ανόμοιας ποιότητας πράγματα…αυτό , όταν λέω να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αξία σε σχέση με την τιμή…
    Όσο για το πως με βρήκες….εσύ ξέρεις καλύτερα…εγώ απλώς συσχέτισα συμπτώσεις….

    Απάντηση
  4. Ιάσονας Βασ.

    Tο αν μια επιχείρηση ειναι ελληνική, δεν εχει σχέση με το αν ο ιδιοκτήτης της ειναι ελληνας. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετοί έλληνες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν στήσει πρόχειρα και εχουν κύριο στόχο να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορουν από το κόπο των εργαζομένων. Ετσι αυτές οι εταιρίες ζουν λίγα χρόνια και μετα σβήνουν από τα χρέη και τη κακοδιοίκηση.
    Ετσι που τα καταφέραμα σα χωρα, αυτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς θα διατηρήσουμε καλά εργοστάστια στην Ελλάδα, που παίρνουν πρώτη ύλη από έλληνες αγρότες. Το αν οι ιδιοκτήτες τους ειναι ευρωπαίοι ή έλληνες που έχουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες, αυτό έχει μικρή διαφορά.
    Το πιο σηματικό απόλα είναι πια εργοστάσια τηρούν τα δικαιωματα των εργαζομένων και διατηρούν πολλές θέσεις εργασίας

    Απάντηση
  5. Ιάσονας Βασ.

    Δεν υπηρχε περίπτωση να μην συμφωνήσουμε διότι καταλαβαίνω οτι μοιράζομαι τις απόψεις μου με εναν ανθρωπο που δεν κοιτάει κοματικά ουτε συμφεροντολογικα ουτε για λογαριασμό κανενός..παρά μόνο για την πατρίδα του.

    Απάντηση
  6. Πρώτη φορά σε επισκέπτομαι χρηχα και χάρηκα επειδή είδα ότι κάπου έχουμε κοινούς στόχους.
    Είδα φως και μπήκα.
    Είναι καιρός να προβάλουμε κάθε τι Ελληνικό, να σπάσουμε το μύθο ότι δεν παράγουμε τίποτα (για να μη το ψάχνουμε), πρέπει κάθε φορά που καταναλώνουμε, έστω και ένα ευρω, να σκεφτόμαστε αν μπορεί να πάει σε Ελληνικά χέρια. Όπως είναι και μύθος, σε μεγάλο βαθμό, ότι τα Ελληνικά προϊόντα είναι ακριβά και αναξιόπιστα, αλλα και έτσι να είναι επιβάλλεται να κάνουμε μικρές παραχωρήσεις για τα Ελληνικά, το παραπάνω χρήμα με κάποια μορφή θα γυρίσει πίσω.
    Πρέπει να γίνει προτεραιότητα, κατά το δυνατόν, το μεγαλύτερο ποσοστό Ελληνικότητας των προϊόντων που καταναλώνουμε, και τα καταστήματα που τα εμπορεύονται.
    Δεν θα γράψω άλλα, μόνο θα κάνω μια πρόσκληση στο blog μου όπου τα περισσότερα θέματα εξηγούν γιατί επιβάλλεται να Επιλέγουμε Ελληνικά Προϊόντα.
    Καλώς σε βρήκα φίλε χρηχα.

    Απάντηση
    • Καλώς τον…:)

      Δεν υποστηρίζω τα Ελληνικά , έτσι άκριτα….υπάρχουν όμως Ελληνικά που ανταποκρίνονται στην ποιότητα που πρέπει να έχει το συγκεκριμένο προϊόν…πολλά μάλιστα είναι κλάσεις ανώτερα από κάτι εισαγωγής που είναι της μόδας (π.χ. κρασιά , τυριά και άλλα)….εκεί είμαι διατεθειμένος να δώσω και παραπάνω χρήματα…γιατί το αξίζουν….
      Έχω από την εμπειρία μου σαν ρακοπαραγωγός (το λενε και τσίπουρο αλλά το ορθό είναι ρακί, έτσι καταλαβαίνεις τι πίνεις-τσίπουρο – τσίπα=πέστα,φλούδα, οι φλούδες -οι τσίπες από τα σταφύλια )και ένα τρανταχτό παράδειγμα που η Ελληνική ποιότητα , ενώ είναι κλάσεις ανώτερη,το προϊόν έχει από χρόνια εξοβελιστεί από την αγορά…
      Το ρακί , αν είναι παλαιωμένο σε δρύϊνα βαρέλια, και μείνει δύο χρόνια, (όπως το ουίσκι που υποχρεούται δια νόμου να παλαιωθεί τουλάχιστον δύο χρόνια , γιατί αλλιώς είναι επιβλαβές ,τοξικό για την υγεία ενώ το ρακί πίνεται κατευθείαν χωρίς πρόβλημα) είναι ένα ποτό που δεν το πιάνει ούτε το καλύτερο μπράντυ….και εμείς που το έχουμε παραδοσιακό προϊόν το έχουμε αντικαταστήσει με τα παλιοουϊσκια που στην σημερινή εποχή δεν είναι καν αποστάγματα, αλλά χημεία….
      Ατελείωτη η λίστα…αλλά η πλύση εγκεφάλου κρατεί από αιώνες πριν…
      Tο «Ευρωπαϊκό» είναι τίτλος τιμής για ένα προϊόν στην μπανανία μας,ασχέτως ποιότητας…
      Κολήγοι , εμείς, από κατασκευής…

      Απάντηση
  7. Ιάσονας Βασ.

    Συμφωνώ σε όλα χρηχα…όσο για τον προηγούμενο απο εσένα…Το σκεπτικό καλό αλλά έχει ανακρίβειες που σβήνουν την ουσία. Ίσως να είναι προτιμότερο να ψάξουμε τι εννούμε λέγοντας ελληνικό προιόν. Το πρόβλημα δεν είναι εκεί διότι είδαμε και βλέπουμε ποιοί επενδύουν και πότε. Το σημαντικότερο, για εμένα, είναι να προσέξουμε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που υπάρχουν στηρίζοντας προιόντα και εταιρείες που επενδύουν και δεν εκμεταλεύονται τους εργαζόμενους τους. Συμπληρώνω δε να ψάξουμε και να μην επαναπαυθούμε σε ότι μας σερβίρουν

    Απάντηση
  8. Το ιδανικό είναι να γνωρίζεις το ποσοστό Ελληνικότητας (μια τέτοια προσπάθεια έχει αρχίσει το ΒΕΑ αλλα έχει πολύ δρόμο). Όμως αγαπητοί σχολιαστές μέχρι τώρα η Ελληνικότητα ενός προϊόντος για τον μέσο καταναλωτή δεν αποτελούσε ούτε το 10ο κριτήριο για την αγορά του, να μη πω ότι πολλές φορές ηταν μειονέκτημα (γνωρίζω περίπτωση έλληνα βιοτέχνη του χώρου μου, που στα δειγματολόγιά του έγραφε made in Italy για να πουλήσει!). Με τέτοια καταναλωτική νοοτροπία φτάσαμε το εμπορικό έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ μέσο όρο το χρόνο την δεκαετία που πέρασε.
    Καταλαβαίνω ότι το 520 στο barcode δεν λεει πολλά, αλλά είναι μια πρώτη κίνηση για να αρχίσουμε να ψάχνουμε και να απαιτούμε Έλληνικα προϊόντα. Και το ξανατονίζω, όπου είναι δυνατόν και με λογικές παραχωρήσεις, όχι τελείως άκριτα.
    Για τον Ιάσονα που ανησυχεί για τις θέσεις εργασίας θα του πω ότι το 520 πρέπει να τον καλύπτει απόλυτα. Στο blog μου έχω την προτροπή να «απορρίπτουμε τα προϊόντα πολυεθνικών που δεν χαλαλίζουν ούτε την συσκευασία στον τόπο μας». Προφανώς κάποιες ελάχιστες θέσεις εργασίας είχα κατά νου, δεν μιλάμε για τις πολυεθνικές που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους σε παραγωγικές μονάδες που πολλές φορές είναι και εξαγωγικές.
    Βέβαια και κάθε αξιόλογη ελληνική προσπάθεια πρέπει να την βλέπουμε με συμπάθεια και να δοκιμάζουμε τα προϊόντα που παράγει. Ας ξεκολλήσουμε από τα υπερτιμημένα εισαγόμενα επώνυμα.
    Για τα προϊόντα μας χρηχα που είναι και ποιοτικότερα ούτε λόγος. Είναι ηλίθιο να μην τα επιλέγεις.
    Εκεί όμως που είμαι τελείως αρνητικός είναι για τα καταστήματα λιανικής των πολυεθνικών. Δυστυχώς η κερδοσκοπία των εμπόρων μας ήταν και είναι απερίγραπτη. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι ξένες πολυεθνικές και με μικροδιαφορές στις τιμές διέλυσαν όλο το λιανεμπόριο. Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι τα κέρδη τους φεύγουν έξω, αλλά οι συνθήκες ασφυξίας που δημιουργούν στους Έλληνες παραγωγούς. Η στρατηγική θέση που έχουν μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης τους δίνει την δυνατότητα να προωθούν ή να αποκλείουν προϊόντα κατά το δοκούν. Είναι η μόνη περίπτωση που δεν σκέφτομαι τις θέσεις εργασίας (κακός αμειβόμενης συνήθως), επειδή τα καταστήματα αυτά αποστερούν πολύ περισσότερες παραγωγικές και εμπορικές θέσεις με ασήμαντο όφελος για τον καταναλωτή.
    Αλλα ας σταματήσω γιατί στο τέλος δεν θα με διαβάσει κανένας.

    Απάντηση
    • Συμφωνούμε ,Dyer ,
      και στις εμπορικές εταιρίες….
      πριν μια δύο εβδομάδες άνοιξε και στην Ξάνθη μεγάλο εμπορικό…οι εργαζόμενοι πήγαν και βάλανε πολιτικό μέσο για να προσληφθούν…..
      Και τώρα που άνοιξε τους προσέλαβε με δίμηνες συμβάσεις…και για να πει ότι παίρνει πολύ κόσμο το εμπορικό…έκανε στις δώδεκα ώρες τρεις βάρδιες των τεσσάρων ωρών με αποδοχές διακόσια ενενήντα ευρώ το μήνα….ούτε τις βενζίνες για να πηγαινοέρχονται στα σπίτια τους δεν τους πληρώνει μ’αυτά τα λεφτά….

      αίσχος….

      και οι μικροεπιχειρήσεις που θα κλείσουν;

      Άσε που όλα είναι made in china…

      Μιλούσαν για εκατόν είκοσι θέσεις εργασίας…ούτε είκοσι κανονικές θέσεις εργασίας δεν αντιπροσωπεύουν….μείον όσους κλείσουν ,το ξαναλέω…
      θαυμάσια…μας ήρθε η ανάπτυξη….

      Απάντηση
    • το 520 barcode είναι σημαντικό , για όσους βλέπουν ετικέτες….
      εγώ για παράδειγμα δεν το ήξερα, τώρα το μαθαίνω…

      Απάντηση
  9. Βεατρίκη natural

    καλημέρα σας, ακούστε και μια γυναικεία γνώμη έτσι για να δείτε και πως βλέπουμε εμείς κάποια πράγματα. Προσωπικά πίνω αρκετές μάρκες άλλα προτιμώ τις ελληνικές μπύρες. Μπύρες που εμφιαλώνονται και φτιάχνονται στην Ελλάδα γιαυτο μην τσιμπάτε και απολαυστε την μπύρα σας σύμφωνα με την τσέπη και την γεύση σας.

    Απάντηση
  10. Aντρέας Βατικ.

    καλημέρα και χρόνια πολλά, το barcode δεν είναι σίγουρος τρόπος για να ξεχωρίσεις το ελληνικό προιόν απο το εισαγόμενο δηλαδή, δεν ειναι καλύτερα να πίνω μια μπύρα, που έρχεται εμφιαλωμένη και πακεταρισμένη από τη Γερμανία ή το Μεξικό;
    αφού μπορώ να στηρίξω θέσεις εργασίας στη χώρα μας, τότε θα πιώ Craft, Μύθο,Βεργίνα,αλλά και heineken και Amstel και Αλφα και ΦΙΞ και πολλές μικρότερων ζυθοποιϊων. Αναλογα με τα γούστα και τη τσέπη, όλες αυτές ειναι καλές μπύρες και ελληνικές.

    Απάντηση
  11. Σε γενικές γραμμές συμφωνών μ’ αυτά που λέτε (εφ’ όσον δηλ. το προϊόν όντως στέκεται ποιοτικά). Μια μικρή διόρθωση μόνο: Η Coca-Cola 3E δεν έχει σχέση με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: